Održano prvenstvo Republike Hrvatske u 10 športskih plesova

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U nedjelju 24. listopada 2010. godine u u organizaciji Plesnog centra Virovitica” i Plesnog kluba „Bolero” Zagreb odžana su dva natjecanja: bodovni turnir standardnih i latinsko-američkih plesova, te Prvenstvo Republike Hrvatske u 10 športskih plesova.U nedjelju 24. listopada 2010. godine u u organizaciji Plesnog centra Virovitica” i Plesnog kluba „Bolero” Zagreb odžana su dva natjecanja: bodovni turnir standardnih i latinsko-američkih plesova, te Prvenstvo Republike Hrvatske u 10 športskih plesova.
Na bodovnom turniru koji je održan u prijepodnevnim satima prijavio se 81 plesni par, a uz hrvatske plesače natjecali su se i plesači iz Mađarske, čime je turnir poprimio međunarodni karaktera.
Na bodovnom turniru svoje favorite imao je i Plesni centar „Virovitica” koji se predstavio satri plesna para te osvojio 3 medalje.

Ilija Marina i Mateja Horvatinović u standardnim plesovima uzrasta osnovaca D3 preko polufinala i finala osvojili su treće mjesto i brončanu medalju, te peto mjesto u latinsko-američkim plesovima.
Filip Kihar i Dorothea Kozlinger u kategoriji mladeži D2 u latinsko-američkim plesovima osvojili su odlično drugo mjesto i srebrnu medalju , dok su u standardnim plesovima plesne kategorije D3 zauzeli četvrto mjesto.
Davor Kihar i Gabrijela Horvat nastupili su samo u disciplini latinsko-američkih plesova, te osvojili izvrsno treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji starije mladeži D3.

U ranim poslijepodnevnim satima održana su prednatjecanja za 85 plesnih parova uzrasta od onih najmlađih do veterana, koji su se kroz četvrtfinala i plufinala u 7 dobnih uzrasta borili za svoje mjesto u finalima ove najteže plesne discipline. Vreli parket športske dvorane OŠ I.B.Mažuranić kulminaciju plesne nervoze doživio je u večernjem dijelu, kada je započeo finalni dio Prvenstva RH u 10 športskih plesova.
Natjecatelje i gledatelje pozdravio je predsjednik Hrvatskog športskog plesnog saveza g. Nenad Židak, a čast za otvaranje ovog plesnog natjecanja pripala je gradonačelniku grada Virovitice g. Ivici Kirinu, koji je plesačima zaželio puno uspjeha, a od sudaca zatražio pravedno suđenje i „dobro oko”. Sudački panel na Prvenstvu uz domaće sastojao se od sudaca iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Slovačke, a njihova stručnost i procjena plesnih sposobnosti parova osigurala je zadovoljstvo svih finalista i pobjednika natjecanja.

Sa oduševljenjem i najvećim pljeskom gledatelji su pozdravili drage nam goste u Virovitici, g.Nicolasa Quesnoita u ulozi suca, i g. Ištvana Vargu sa partnericom Gabrielom Pilić koji su u Virovitici po peti puta zaredom obranili titulu Prvaka Hrvatske u 10 športskih plesova.
U večernjem dijelu Prvenstva, Plesni centar “Virovitica” predstavio se sa dva plesna para, Davor Kihar i Gabrijela Horvat, te Stribor i Svea Badanjek koji su se natjecali u jakoj kategoriji starije mladeži. Davor i Gabrijela zauzeli su 12. mjesto, a Stribor i Svea 10. mjesto. Kako im je ovo bilo prvo natjecanje na Prvenstvu RH u 10 športskih plesova, svakako im čestitamo na izvrsnoj plesnoj izvedbi i hrabrosti.
Gledatelji su uz predivnu muziku i plesne kostime uživali i u majstorski izvođenim koreografijama od onih elegantnih standardnih do vatrenih latinsko-američkih plesova.

Mlađi osnovci
1 . mjesto 109 Tin Husnjak – Ema Pilić ŠPK ‘Optimus’ Hrvatska
2 . mjesto 103 Egon Belošević – Barbara Krsnik ŠPK ‘Habanera’ – Krapina Hrvatska
3 . mjesto 107 Marko Srpak – Lana Miketek PS ‘Takt’ – Varaždin Hrvatska

Osnovci
1 . mjesto 115 Juraj Bjelac – Sara Zulić ŠPK ‘Petrinia’ – Petrinja Hrvatska
2 . mjesto 120 Miran Topljak – Helena Beljan ŠPK ‘H-8’ – Bjelovar Hrvatska
3 . mjesto 111 Antonio Galonja – Anja Cerjak ŠPK ‘Top Step’ – Sisak Hrvatska

Mlađa mladež
1 . mjesto 137 Vedran Sraga – Iva Risek ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska
2 . mjesto 124 Dominik Carević – Paula Hude ŠPK ‘Zagreb’ – Zagreb Hrvatska
3 . mjesto 132 Robert Marić – Ana Marić ŠPK ‘Samobor’ – Samobor Hrvatska

Mladež
1 . mjesto 147 Mario Ožbolt – Helena Bradvica ŠPK ‘Zagreb’ – Zagreb Hrvatska
2 . mjesto 145 Kevin Majcen – Nera Gregorić ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska
3 . mjesto 146 Luka Kamenov – Vini Jurčić ŠPK ‘Zagreb’ – Zagreb Hrvatska

Starija mladež
1 . mjesto 162 Marjan Bilonić – Paula Jeričević PC ‘Ritam’ Hrvatska
2 . mjesto 154 Dario Žunec – Adriana Mušanović ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska
3 . mjesto 159 Hrvoje Pranjić – Iva Kopčić ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska

Odrasli
1 . mjesto 173 Ištvan Varga – Gabriela Pilić ŠPK ‘Optimus’ Hrvatska
2 . mjesto 178 Patrik Majcen – Emina Mušanović ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska
3 . mjesto 181 Tihomir Ciglar – Petra Martinjak ŠPK ‘Harmony’ Hrvatska

Veterani I
1 . mjesto 184 Arsen Jahoda – Ljubica Jahoda PK ‘Lolita’ Hrvatska

Glavni pokrovitelj Prvenstva Republike hrvatske u 10 športskih plesova bili su Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija, Turistička zajednica VPŽ, Turistička zajednica Grada Virovitice, Športska zajednica Grada Virovitice, Opčina Lukač te mnogi sponzori i donatori. Posebna zahvala i svim članovma Plesnog centra, prijateljima, roditeljima plesača koji su nesebično dali sebe kao bi ova organizacija prošla besprijekorno, organizacijski i u svakom drugom pogledu na vruhunskom nivo, što potvrđuju dojmovi domaćih i međunarodnih sudaca, posjetitelja iz cijele Hrvatske kao i iz susjedne Mađarske, ali i dojmovi onih najbitnijih, naših natjecatelja, novih i starih prvaka RH zbog kojih je sve ovo i organizirano.

Svima jedno veliko HVALA, dali ste nam vjere da idemo dalje, te ovim putem obećavamo još puno ovakvih natjecanja i ostalih plesnih druženja kojima se unaprijed veselimo (Marija Kovačić – predsjednica i Damir Marenić – tajnik PC Virovitica).
Napominjemo, kako je bili i najavljeno, Plesni centar „Virovitica” sve vlasnike ulaznica daruje besplatnim plesnim tečajem koji počinje u srijedu 10.11.2010. godine, prema slijedećem rasporedu: osnovnoškolci u 18:45, srednjoškolci i odrasli u 20:00 sati.

Skip to content