Održano predstavljanje Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

U prostorima Crvenog križa u Virovitici, održano je predstavljanje Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Nazočnima, među kojima su između ostalih bili…1 1247234961U prostorima Crvenog križa u Virovitici, održano je predstavljanje Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom. Nazočnima, među kojima su između ostalih bili, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Zdravko Dijaković, zamjenik gradonačelnika Virovitice Ivan Sić, ravnatelj Gradskog društva crvenog križa Virovitica Marko Teskera, predstavila se pravobraniteljica Anka Slonjšak.

Ona je govorila o navedenom uredu koji je počeo s radom 1. srpnja 2008. godine. Pravobraniteljica je predstavila Ured u sklopu međuresorne suradnja, a izuzev županijskih i gradskih dužnosnika, govorila je i pred okupljenim predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, institucija koja skrbe za njih,… Bila je to prigoda da se Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i pravobraniteljica osobno upoznaju s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom, njihovim radom i specifičnim teškoćama, ali da se i oni informiraju o radu Ureda kako bi svojim članovima mogli prenijeti informaciju o načinima na koje im Ured može pomoći u ostvarivanju njihovih prava.

Cilj tribine je bio i predstavljanje rada, programa i potreba udruga za osobe s invaliditetom Virovitičko-podravske županije, a kako je Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom institucija čiji je zadatak štiti i promicati osoba s invaliditetom, predstavljanje Ureda bila je i prigoda da se obostrano razmjene informacija i iskustva.
(vpz.hr)

Skip to content