Održano predstavljanje novog studijskog smjera Menadžment ruralnog turizma u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održana je konferencija za medije na kojoj je tema bila predstavljanje novog studijskog smjera Menadžment ruralnog turizma.U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, održana je konferencija za medije na kojoj je tema bila predstavljanje novog studijskog smjera Menadžment ruralnog turizma. Na konferenciji za medije govorili su: Josip Đakić – saborski zastupnik; Tomislav Tolušić – virovitičko-podravski župan; Ivica Kirin – gradonačelnik Virovitice; Vesna Bedeković – dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici; Oliver Jukić – prodekan za nastavu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i Marija Rudec, predsjednica Studentskog zbora Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.
Naime, prije petnaestak dana, Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici stigla je dopusnica Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kojom se VSMTI-u odobrava izvođenje stručnog studijskog smjera menadžment ruralnog turizma čime će škola konačno opravdati svoj naziv.

O tome je u uvodu govorila Vesna Bedeković, dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici
– U početku nismo imali uvjet za menadžment ruralnog turizma, no ostvarili smo ga, kako materijalne tako i kadrovske za novi studijski program. On je jedini takve vrste u Republici Hrvatskoj. Od 4. listopada u VSMTI, studirati će se i menadžment ruralnog turizma. Imamo trenutno oko 650 studenata, a na sljedećoj akademskoj godini u dva studijska smjera, menadžment ruralnog turizma gdje će biti upisano 70 studenata (30 redovnih i 40 izvanrednih) i smjer informatički menadžment gdje će biti upisano još 180 studenata, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici upisati će ukupno 250 novih studenata.
Oliver Jukić, prodekan za nastavu Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici dodao je sljedeće.
– Završetkom ovog smjera, polaznik ili polaznica steći će stručni naziv i akademski stupanj stručnog prvostupnika ekonomije za menadžment ruralnog turizma.

Stručni studij menadžment ruralnog turizma traje šest semestara, težina studija je 180 ECTS bodova. Završetkom studija, polaznici će biti osposobljeni za: pokretanje vlastitih poslovnih subjekata na bazi ruralnog turizma, upravljanje poslovnim sustavima na poslovima menadžmenta u ruralnom turizmu, upravljanjem i implementacijom turističkog razvoja, vođenje ugostiteljskih objekata, turističkih agencija,…
Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, istaknuo je kako Virovitica sa Visokom školom za menadžment u turizmu i informatici staje uz bok i mnogo većim gradovima u Hrvatskoj jer nudi povoljno studiranje ne samo Virovitičanima i stanovnicima Virovitičko-podravske županije, već i onima iz cijele RH.
– Ovdje stvarano uvjete za razvoj, u čemu Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici i ukupno razvoj školstva, ima iznimno velik značaj. Stvaramo i bolju prometnu povezanost, kako putem željeznica, jer će od prosinca Virovitica sa Zagrebom biti povezana s deset novih linija, tako i radimo da se što prije završi dokumentacija za autocestu koja će nas povezati sa Zagrebom.

Tomislav Tolušić, župan Virovitičko-podravske županije i predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, između ostalog naglasio je sljedeće.
– Zahvaljujući stručnom vodstvu VSMTI-a jer dobili smo novi smjer koji nam je važan iz više razloga, od povećanja broja studenata ali i zbog osnivanja Veleučilišta u Virovitici. Unatoč izuzetnom radu VSMTI-a koji su pripremali elaborate za turizam, iza dobivanja studijskog smjera menadžment ruralnog turizma, stoji i puno političkog rada jer bez saborskog zastupnika Josipa Đakića, Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice ovoga ne bi bilo. Jer, za one koji ne znaju, Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, ove je godine, jedina u Republici Hrvatskoj koja je dobila novi smjer. To je naš doprinos svima onima koji će studirati u našoj županiji, no, na tome nećemo stati. Virovitičko-podravska županija stvara nukleus znanja. Uskoro ćemo ovdje imati sedmero novih doktora znanosti. I to govori koliko je ova institucija važna jer nam na području VPŽ nedostaju kvalitetni visoko obrazovni kadrovi bez čega, uz kvalitetne prometnice i povezanost, nema daljnjeg gospodarskog razvoja.
Josip Đakić, saborski zastupnik čestitao je dekanici i djelatnicima Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici na dobivanju dopusnice i između ostalog kazao.
– Ovo je izuzetna čast i bitan korak u daljnjem razvoju Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i važan korak prema dobivanju trećeg studijskog programa i dobivanju Veleučilišta u Virovitici. Tada će Veleučilište zaživjeti na prostoru bivše Vojarne Virovitica uz Studentski dom i sve prateće sadržaje koji i čine studentski život. Biti će to jedinstveno Veleučilište, prepoznatljivo po ruralnom turizmu, ali vezano uz ekonomiju gdje će dolazi studeni i iz drugih dijelova Hrvatske, gdje će se obrazovati svi oni koji budu u budućnost željeli razvijati kontinentalni turizam te i na taj način pripomoći gospodarskom oporavku.

(www.vpz.hr)

Skip to content