Održano predavanje na temu «Kohezijska politika EU i korištenje strukturnih fondova»

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održano predavanje na temu «Kohezijska politika EU i korištenje strukturnih fondova» koje su organizirali Grad Virovitica i Razvojna agencija Sjever-DAN d.o.o.Jučer je u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije održano predavanje na temu «Kohezijska politika EU i korištenje strukturnih fondova» koje su organizirali Grad Virovitica i Razvojna agencija Sjever-DAN d.o.o.
Nakon uvodnih riječi gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, održano je prvo predavanje na temu «Kohezijska politika EU i usklađenost s politikom regionalnog razvoja RH». Predavanje je održao g. Ivo Žinić, ravnatelj Uprave za integrirani regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Nakon toga uslijedilo je predavanje na temu «Operativni programi za strukturne instrumente Kohezijske politike EU 2010-2013» koje je održala gđa. Dijana Bezjak, načelnica Odjela za razvoj županija i širih regija.
Sudionicima predavanja bili su prezentirani fondovi koji će nam biti dostupni ulaskom Republike Hrvatske u Europsku Uniju kako bi se na vrijeme mogli pripremiti projekti koji su od velike važnosti za razvoj našeg regije. S obzirom na veliki broj projektnih prijedloga sa područja grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije, predavači su naglasili kako je najvažnije odabrati prioritetne projekte i početi pripremati projektnu dokumentaciju kako bi projekti bili spremni za provedbu ukoliko se odobre sredstva.

Nakon održanih prezentacija g. Žinić se zahvalio organizatorima i izrazio zadovoljstvo velikim odazivom na predavanje što zasigurno pokazuje zainteresiranost predstavnika relevantnih organizacija koje će pripremati projekte i sudjelovati u natječajima Europske Unije.

Skip to content