Održano predavanje ”Domovinski rat na području Virovitice”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U organizaciji Hrvatskog časničkog zbora jučer je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održano predavanje ”Domovinski rat na području Virovitice” koje je izložio brigadir u miru Marko Krstanović.U organizaciji Hrvatskog časničkog zbora jučer je u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici održano predavanje ”Domovinski rat na području Virovitice” koje je izložio brigadir u miru Marko Krstanović.
Predavanje je u biti predstavilo presjek svih zbivanja prije i tijekom Domovinskog rata na širem virovitičkom prostoru od prve oslobodilačke akcije u Hrvatskoj, oslobođenja sela Jasenaš 02.09.1991. godine, preko stvaranja prvog slobodnog hrvatskog grada padom kasarne 17.09.1991., osnivanja 127. brigade 02.10.2009., pa sve do akcije «Otkos 10» koja je bila prva uspješno organizirana oslobodilačka operacija u RH u kojoj je oslobođeno oko 300 kvadratnih kilometara teritorija i akcije «Papuk 91» i oslobađanja prvo Đulovca (tadašnjeg Miokovičeva), a 26. 12. 1991. i ceste Požega-Pakrac nakon čega je potpisano Sarajevsko primirje, pa su samim tim i sve operacije morale stati.
Predavanju su između ostalih nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Ivan Sić i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Antun Mihoković.

Skip to content