Održana završna konferencija projekta “MojPosao Job College”

Job CollegeU Osijeku je održana završna konferencija projekta “MojPosao Job College”, na kojoj su sudjelovale i predstavnice udruge S.O.S. telefon Virovitica, jedne od udruga – partnera na projektu.

Projekt “MojPosao Job College” provodio se godinu dana na području Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije, a cilj mu je bio  omogućiti brži i jednostavniji ulazak na tržište rada mladih u dobi od 15 do 24 godine sa završenom srednjom stručnom spremom i u dobi od 20 do 29 godina sa završenom višom ili visokom stručnom spremom. Nositelj projekta bio je portal MojPosao, a partneri na projektu tvrtka Selectio i Institut za razvoj tržišta rada. Financiran je unutar IV. komponente IPA-e, Razvoj ljudskih potencijala.

Projekt se provodio u nekoliko segmenata. Prvi segment bilo je jačanje kapaciteta lokalnih udruga za pružanje karijernog savjetovanja i podrške u aktivnom traženju zaposlenja; drugi segment bio je aktiviranje mladih nezaposlenih osoba za aktivno traženje posla putem promotivnih kampanja, radionica “Hoću prvi/bolji posao” i individualnog karijernog savjetovanja, a treći segment bio je predstavljanje projekta i aktivnosti iz projekta potencijalnim poslodavcima.

Završna konferencija projekta bila je i prilika da se udrugama – partnerima i korisnicima projekta dodijele certifikati MojPosao Job College.

Udruge, među kojima je i S.O.S. telefon Virovitica, dobile su status Udruga – Partner u projektu “MojPosao Job College”, što znači da i nakon završetka projekta mogu pružati usluge karijernog savjetovanja i podrške pri aktivnom traženju posla.

Predstavnici/ce Udruga koji/e su sudjelovali/e na aktivnostima dobili/e su certifikat o uspješnom završetku programa edukacije za karijernog savjetnika.

Mlade nezaposlene osobe koje su sudjelovale u aktivnostima projekta dobili/e su certifikat MojPosao Job College. Certifikat je dodijeljen aktivnim tražiteljima posla koji su u procesu certificiranja zadovoljili zadane kriterije u definiranom roku te pokazali proaktivnost u razvoju svoje karijere i poduzeli korake u povećanju vlastite zapošljivosti. Važnost certifikata je u tome što su poslodavci informirani da su nositelji certifikata aktivni u traženju posla te im on daje prednost pri apliciranju na željeni posao. Karijerno savjetovanje će nastaviti raditi udruge partneri na projektu, a nastaviti će se i informiranje poslodavaca o prednosti certificiranja.

Skip to content