Održana umjetnička radionica u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U subotu 7. svibnja u prostorijama Gradskog muzeja Virovitica i Likovnog kluba „Nikola Trick”održana je posljednja radionica u sklopu projekta VIBA Youth. Na radionici je sudjelovao 21 sudionik (10 iz Grada Barcsa i 11 iz Grada Virovitice)…U subotu 7. svibnja u prostorijama Gradskog muzeja Virovitica i Likovnog kluba „Nikola Trick”održana je posljednja radionica u sklopu projekta VIBA Youth.
Na radionici je sudjelovao 21 sudionik (10 iz Grada Barcsa i 11 iz Grada Virovitice). Sudionici koji su prisustvovali radionici iz Grada Barcsa su: Viktória Palotai, Ágnes Molnár, Edina Endrődi, Dorina Andrasek, Nóra Toldy, Bianka Győri, Viola Cserverg, András Papp, Bálint Pintér, Enikő Gál, a sudionici iz Grada Virovitice su: Ines Akrap, Alisa Anadolac, Iva Foret, Sara Ivoš, Tina Jež, Lucija Košćak, Anja Majurec, Ana Moslavac, Lea Markovinović, Nela Pušić i Elena Šimotić.

Nakon otvorenja radionice sudionici su posjetili i obišli postav Gradskog muzeja Virovitica, a nakon toga im je održana prezentacija o teksturi, te su im prikazani motivi grada Virovitice koje su na prvom dijelu radionice slikali tehnikom akrila i tempere.
U drugom djelu radionice posjetili su crkvu sv. Roka gdje je voditeljica Ankica Fijala održala predavanje o baroku u Virovitici da bi nakon toga fotografirali detalje iz crkve te su ih ispred Likovnog kluba „Nikola Trick” crtali tehnikom olovke.Voditelj projekta od strane Grada Virovitice Alen Bjelica po završetku je svim sudionicima uručio certifikate za uspješno sudjelovanje.

Skip to content