Održana tiskovna konferencija

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Predstavnici Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom,službenici PU virovitičko-podravske, Javne ustanove vatrogasnepostrojbe, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te direktori gradskihkomunalnih poduzeća Flora Vtc. d.o.o. i Virkom d.o.o., održali su danastiskovnu konferenciju na kojoj su upoznali predstavnike medija opoduzetim aktivnostima na saniranju šteta nastalih padanjem kišnihoborina, koje su poplavile brojne virovitičke domove 6., 7. i 8. lipnjaove godine.Predstavnici Grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, službenici PU virovitičko-podravske, Javne ustanove vatrogasne postrojbe, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te direktori gradskih komunalnih poduzeća Flora Vtc. d.o.o. i Virkom d.o.o., održali su danas tiskovnu konferenciju na kojoj su upoznali predstavnike medija o poduzetim aktivnostima na saniranju šteta nastalih padanjem kišnih oborina, koje su poplavile brojne virovitičke domove 6., 7. i 8. lipnja ove godine.

U protekla tri dana koliko je kiša natapala virovitičke ulice, na četvorni metar palo je 120 litara oborina. Poplavljene su brojne garaže i podrumi, a najviše su stradala prigradska naselja Taborište, Čemernica, Korija, a u Virovitici ulice Zlatnog polja, Krležina, Baruna Trenka i Bečka ulica, te Kraševo naselje. Službenici Državne uprave za spašavanje zaprimili su više od 100 poziva za pomoć pri ispumpavanju vode iz podruma i garaža, a među najteže pogođenima bile su crkva u Taborištu i Područna škola Ivane Brlić Mažuranić Virovitica u Čemernici.

Djelatnici Javne ustanove vatrogasne postrojbe Virovitica na čelu sa zapovjednikom Antom Tutićem zaprimili su 130 poziva u pomoć, a 50 djelatnika postrojbe bilo je na terenu gdje je zajedno s oštećenim mještanima saniralo nastalu štetu. Javna ustanova vatrogasne postrojbe bila je primorana zatražiti pomoć od DVD-a iz Pitomače i Suhopolje, a DVD Slatina pomogao je posudbom opreme.

Gradonačelnik Virovitice na današnjoj tiskovnoj konferenciji obećao je izgradnju kolektora, te nabavku pumpi, folija, radne odječe te uspostavu interventne postrojbe koja će djelovati u kriznim situacijama. Isto tako, Kirin je zaprijetio da se svim dosadašnjim građanima koji su samovoljno zatrpavali kanale ili ih nisu održavali, više neće ‘gledat kroz prste’, već da će isti biti kažnjavani.  

U suradnji s Hrvatskim vodama u planu je što žurnije uređenje kanala 1. i 2. reda, a iz virovitičkog Gradskog proračuna, rebalansom će se osigurati milijun kuna za uređenje kanala 3. i 4. reda.

–    Za štetu nastalu nedavnim kišnim oborinama krive su sve gradske vlasti, tom prilikom ispričavam se svim građanima Virovitice koji su u protekla tri dana pretrpjeli štetu na imovini, poljoprivrednim usjevima i vrtovima, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin koji je priznao da se radi o propustu u održavanju kanala čime su svojom nebrigom pridonijeli i sami građani.

Skip to content