Održana svečanost obilježavanja druge godine rada Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Svečano je bilo u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici gdje je na prigodnoj svečanosti obilježeno dvije godine postojanja Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Svečanosti je nazočio velik broj uglednika, između ostalog, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin…Svečano je bilo u Gradskoj knjižnici i čitaonici u Virovitici gdje je na prigodnoj svečanosti obilježeno dvije godine postojanja Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Svečanosti je nazočio velik broj uglednika, između ostalog, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, zamjenik župana Zdravko Dijaković, predsjednik Skupštine VPŽ Josip Novogradec, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Lahorka Weiss te mnogobrojni uzvanici akademske zajednice, odnosno, Marko Jelić, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola RH te dekan Veleučilišta Marko Marulić u Kninu, Radoslav Galić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku te Vesna Bedeković dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici koja se u uvodnom obraćanju zahvalila onima koji su pridonijeli tome da Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici zaživi i proslavi dugu obljetnicu postojanja. Zahvalila se Vladi RH, Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Virovitici, saborskom zastupniku Josipu Đakiću,…

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin podcrtao je značaj Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici jer bez „visokoškolskog obrazovanja nema napretka”. Podcrtao je da je u budućnosti cilj Veleučilište u Virovitici, ali i studentski dom, kongresna dvorana, novi studijski programi,… Župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić u svom je obraćanju istaknuo „kako je bio potreban veliki trud da Virovitica i Virovitičko-podravska županija dobije Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici te da je to najbitnija institucija koju je Virovitičko-podravska županija dobila u zadnjih 20 godina”. Za taj značajan događaj, podcrtao je koliko su značajnu ulogu odigrali i saborski zastupnik Josip Đakić i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, jer je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici sa svojim profesorima studentima bila prvi korak u visokoškolskom obrazovanju dok će zadnji korak biti osnivanje Veleučilišta u Virovitici.

Saborski zastupnik Josip Đakić obraćajući se nazočnima, istaknuo je da je „trnovit put bio do dobivanja Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici koji danas pohađaju i studenti ne samo iz Virovitičko-podravske već i ostalih slavonskih ali i nekih dalmatinskih županija”. Istaknuo je kako je važno u vrijeme krize i recesije imati ovakvu instituciju jer ona omogućava mladim ljudima studiranje u svojoj sredini te samim time im smanjuje troškove koje bi imali u većim sredinama, Zagrebu, Osijeku,… Podcrtao je da će se uskoro pokrenuti i novi studijski programi, dok će u financiranju VSMTI sudjelovati i Jedinice lokalne samouprave s područja Virovitičko-podravske županije”. Naglasio je i kako je protiv ukidanja općina i županija o čemu se spekulira u posljednje vrijeme jer je razvoj svakog područja pa tako i Virovitičko-podravske županije aktivno išao kroz njezine općine a time i same Virovitičko-podravske županije, koja je uostalom jedan od osnivača Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici”. Radoslav Galić, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku, uz zahvalu županiji Virovitičko-podravskoj i županu Tolušiću, zamolio je nazočne „da se ne umore u stvaranju još boljih uvjeta za VSMTI”. Marko Jelić, predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola RH te dekan Veleučilišta Marko Marulić u Kninu, istaknu je kako je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici najbolji primjer u Republici Hrvatskoj kako se treba raditi društvo znanja.
vpz.hr

Skip to content