Održana skupština Udruge umirovljenika Sveti Đurađ

durad 0U mjesnom domu u Svetom Đurađu održana je Skupština Udruge umirovljenika Sveti Đurađ. Da su članovi ove udruge doista vrijedni pokazale su i brojne aktivnosti koje su odrađene u protekloj godini od kojih treba izdvojiti obilazak starijih i nemoćnih kao i bolesnih članova te darivanja istih za božićne i uskršnje blagdane, sudjelovanje na sajmu Viroexpo, Božićnom sajmu u Svetom Đurđu, organizaciju odlaska na hodočašća na Trsatu i u Voćin, kao i organizaciju brojnih druženja članova. Ne treba zanemariti niti organizaciju tradicionalnog natjecanja u kuhanju paprikaša koji se organizira u okviru Rokova, sudjelovanje u postavljanju štalice u mjestu te postavljanje izložbe starih predmeta pod vodstvom Natalije Vidak. Naglašena je i odlična suradnja sa mjesnim odborom na čelu sa predsjednikom Ivanom Čavarušićem te zahvala Gradu Virovitici i gradonačelniku Ivici Kirinu na velikoj pomoći i virovitičkoj tvrtki Calco na donaciji u vidu računala.

Ono što je najljepše je činjenica da se sve gore navedeno planira ostvariti i ove godine uz nadopunu vezano uz organizaciju odlaska u Mariju Bistricu i Vukovar.

Skupštini su osim brojnih gostiju iz susjednih udruga sa područja cijele županije nazočili i gradonačelnik Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica i direktor gradske komunalne tvrtke Flora VTC Željko Iharoš.

Gradonačelnik Ivica Kirin prilikom pozdravnog govora obećao je da će Grad Virovitica i dalje pomagati Udrugu te naglasio značaj udruga umirovljenika za osobe treće životne dobi što se očituje i kroz koordinaciju udruga umirovljenika sa područja grada Virovitice i to upravo kako bi se što više pomoglo ovoj populaciji ljudi.

Skip to content