Održana skupština Flore – ni u sljedećoj godini neće biti povećavanja cijena svojih usluga

flora 1Održana je redovna godišnja skupština komunalne tvrtke Flora Vtc d.o.o. na kojoj je direktor Željko Iharoš upoznao predstavnika Uprave, gradonačelnika Grada Virovitice Ivicu Kirina s financijskim stanjem društva u posljednjem kvartalu kao i Planom poslovanja za 2014. godinu. Željko Iharoš je tom prigodom istaknuo da je tvrtka, unatoč teškoj kriznoj godini poslovala pozitivno te ispoštivala sve svoje obveze kako prema državnim institucijama i zaposlenicima tako i prema dobavljačima. Zadovoljstvo poslovanjem tvrtke izrazio je i gradonačelnik Ivica Kirin, koji je naglasio kako je tvrtka Flora Vtc svojim poslovanjem davno prerasla lokalne okvire te posebno naglasio činjenicu da je to jedna od vrlo rijetkih komunalnih tvrtki koja se u manjem dijelu bavi komunalnim otpadom, a ono po čemu je poznata je razdvajanje svih vrsta otpada od zelenog otpada, otpadnih baterija, akumulatora, papira, plastike, azbestnih ploča do elektroničkog otpada. Na taj način smo postali jedan od rijetkih gradova koji nema divljih odlagališta otpada, a ono što je najvažnije nisu rasle cijene komunalnih usluga niti će ih biti u 2014. godini rekao je gradonačelnik Ivica Kirina te čestitao na pozitivnom poslovanju, ali i na dobivenim certifikatima koji će to poslovanje još više unaprijediti.

Direktor Željko Iharoš za 2014. godinu naglasio je da je Plan baziran na izvršenju poslovanja u 2013. godini te najavio daljnje investiranje u naprednu tehnologiju i opremu kako bi tvrtka poslovala što ekonomičnije i racionalnije.

Gradonačelnik Ivica Kirin istaknuo je da su na Skupštini utvrđena i tri strateška cilja tvrtke u budućem razvoju. Kao prvo naveo je završetak sanacije gradskog odlagališta i rješenje problema vezanog uz prikupljanje otpada na području cijele županije što će obuhvatiti i investiciju nove sortirnice, izgradnje reciklažnih dvorišta, eko otoka…, pod drugo smanjenje troškova na održavanju pri čemu će kao jedan od projekata biti izgradnja rasadnika te pod treće uređenje gradskog groblja i nove mrtvačnice.

Skip to content