Održana sjednica Savjeta za građansku prevenciju

U ponedjeljak 23. svibnja u prostorijama Grada Virovitice, održana je sjednica Savjeta za građansku prevenciju. Na sjednici su razmotrena aktualna događanja i problematika na području grada Virovitice koja utječu na sigurnost življenja kao i izmjena Odluke o komunalnom redu grada Virovitice…. U ponedjeljak 23. svibnja u prostorijama Grada Virovitice, održana je sjednica Savjeta za građansku prevenciju. Na sjednici su razmotrena aktualna događanja i problematika na području grada Virovitice koja utječu na sigurnost življenja kao i izmjena Odluke o komunalnom redu grada Virovitice. 

Načelnik Policijske postaje Virovitica Zlatko Barčan izvijestio je prisutne o problematici na području grada Virovitice. Posebno je naglasio da je na području grada u ovoj godini do sada počinjeno 89 kaznenih djela uz trenutnu razriješenost od 81.2 %. Naveo je i neke od primjera ugostiteljskih objekata gdje ima određenih problema sa remećenjem javnog reda i mira i lijepljenjem plakata na kojima se reklamiraju alkoholna pića, ali i iznio problem sve većeg broja dolazaka delikvenata iz susjednih županija koji narušavaju javni red i mir te su uhvaćeni u djelima krađe.

Gradonačelnik Kirin ustvrdio je da je donesena izmjena Odluke o komunalnom redu koja zabranjuje konzumiranje alkoholnih pića na svim javnim površinama osim za vrijeme održavanja manifestacija onemogućiti daljnje konzumiranje alkoholnih pića na dječjim igralištima, u Gradskom parku, ispred trgovina i sl., što će se sigurno pozitivno utjecati na rješavanje problematike vezane uz konzumiranje alkoholnih pića, osobito maloljetnikaNaglasio je i mogučnost skraćenja radnog vremena neodgovornim vlasnicima lokala ukoliko se i dalje budu ponavljali slučajevi reklamiranja alkoholnih pića na plakatima.  

Ravnateljica Osnovne škole Vladimir Nazor Sanjica Samac pohvalila je rad policije i zahvalila na brzom otkrivanju počinitelja prilikom provale u matičnu školu.

Na kraju je istaknuta i potreba osvjetljenja nekoliko lokacija u gradu kao i edukacija učenika u školi o obvezi otkrivanja delikvenata odnosno počinjenja nedjela koje su zapazili 

Skip to content