Održana sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika Virovitičko-podravske županije

Uz predsjedavanje župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića, nazočnost zamjenika župana Zdravka Dijakovića i tajnika Skupštine Virovitičko-podravske županije, Ivana Horvata, pročelnika upravnih odjela Virovitičko-podravske županije…1 1257259530Uz predsjedavanje župana Virovitičko-podravske županije, Tomislava Tolušića, nazočnost zamjenika župana Zdravka Dijakovića i tajnika Skupštine Virovitičko-podravske županije, Ivana Horvata, pročelnika upravnih odjela Virovitičko-podravske županije, održana je sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika s područja naše županije. Na Kolegiju se između ostalog govorilo o Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma. Prema navedenom Zakonu, određene općine i gradovi, prema dobivenoj kategorizaciji Hrvatske turističke zajednice, dužne su imati Turistički ured na svom području. Prema toj kategorizaciji gradovi, Virovitica, Slatina, Orahovica te općine Sopje i Čačinci obvezni su imati Turističke urede. Osim toga, dio općina, prema procjeni HTZ-a a i procjeni same jedinice lokalne samouprave, mogu imati Turistički ured, ovisno o potrebi pojedinog područja. Na Kolegiju se govorilo i o Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici te o mogućnostima budućeg sufinanciranja s obzirom da će u budućnosti Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici dobiti niz novih akademskih programa.

2 1257259530Kako je studiranje sve skuplje, u budućnosti se želi sve većem broju stanovnika s područja VPŽ omogućiti visokoškolsko obrazovanje u Virovitici. O tome je govorio i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin.
– Prije dvije godine, podcrtali smo da su nam dvije smjernice važne za daljnji napredak, razvoj infrastruktura i ulaganje u znanje naše djece. Završit ćemo naše ceste i kanalizacije, ali moramo omogućiti našoj djeci da budu ravnopravni s ostalima u RH, omogućiti im osnovu za bolji i ljepši život. Osim toga, ulažući u znanje, u budućnosti ćemo i sufinancirati boravak djece i mladih u učeničkim i studentskim domovima kako bismo olakšali studiranje svakom mladom čovjeku u ovoj sredini s ciljem njegovog ali i boljitka cijele ove regije.
(www.vpz.hr)

Skip to content