Objavljeno:

Podijeli:

Slične objave

Održana redovna izvještajna Skupština Gradske glazbe Virovitica

Popularni sadržaj

U prostorijama Dnevnog boravka GDCK-a održana je redovna izvještajna Skupština Gradske glazbe Virovitica. Sjednicu skupštine otvorio je predsjednik Gradske glazbe Tihomir Manojlović te prigodnim govorom srdačno pozdravio sve uzvanike. Nakon izbora radnih tijela Skupštine usvojen je dnevni red iste te su podnesena izvješća o radu sekcije orkestra, mažoretkinja i lovačkih rogista u 2018. godini. Valja istaknuti kako je 2018. godina bila uspješna za Gradsku glazbu Virovitica. Orkestar i mažoretkinje gostovali su u mnogim gradovima diljem Hrvatske, a i izvan granica Lijepe naše – sveukupno više od 30 nastupa i gostovanja. Na skupštini je istaknuta važnost suradnje s Glazbenom školom ”Jan Vlašimsky” s kojom je već tradicionalno potpisan ugovor o suradnji, a u namjeri da učenici srednje glazbene škole obavezne sate predmeta “Orkestar” odrađuju u Gradskoj glazbi.

Podsjetimo, GG Virovitica prošle je godine proslavila velikih 135 godina postojanja što je članovima dalo dodatan vjetar u leđa.

– Izrazito sam ponosan radom ove naše „male“ Gradske glazbe. Prošle smo godine proslavili veliki rođendan koji nas je naveo da se još više aktiviramo kako bi održali rad Gradske glazbe na nivou kojem težimo – istaknuo je Silvio Paloš, dirigent orkestra Gradske glazbe Virovitica.

Pri samo kraju rada skupštine usvojeni su plan rada i financijski plan za 2017. godinu te su se iznijele ideje kojima bi se rad Glazbe još više unaprijedio.

– Nastojat ćemo omogućiti nabavku još nekoliko instrumenata kako bi se zvuk Orkestra upotpunio. Također, nastojat ćemo nastaviti putovati diljem Lijepe naše kako bi stvorili nova i produbili stara prijateljstva. Najveći „problem“ predstavljaju nam članovi, koji studiraju u drugim gradovima te rijetko dolaze na probu – rekao je T. Manojlović te nadodao kako poziva sve učenike i studente da se pridruže radu Gradske glazbe. (www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko Hock)

Skip to content