Održana radionica “Naše božićne drangulije”

U Gradskom muzeju Virovitica održana je još jedna uspješna radionica s blagdansko ekološkom tematikom. Cilj je bio od od različitih materijala, koji su ili već bili u upotrebi ili su bili preodređeni za otpad ili smo ih pronašli u nekom dostupnom eksterijeru, stvoriti pomalo neobičan blagdanski nakit. Tako da je osnovna misao radionice: NE KONZUMIRATI VEĆ KREIRATI!

Izrađivale su se nove ukrasne i efektne kuglice od starih kuglica, zanimljivi ukrasi od starog papira i granja, raznolika božićna drvca pomalo neobičnih formi od vješalica za rublje, bambusa, kartona, grana…ukrasni lampioni tehnikom kaširanja i još svakojake blagdanske drangulije koje će ovaj put biti dio božićnog ugođaja Caffe bara Boom.

Nasuprot tom neformalnom pristupu božićnog ukrašavanja tijekom radionice polaznici su bili upoznati i s tradicijskim pristupom božićnom ukrašavanju kao i tradicionalnim pripremama za božićne blagdane koje se inteziviraju upravo od sv. Lucije (13.12.) na dalje. Okupio se popriličan broj zainteresiranih polaznika različite dobi čija je kreativnost i želja za upoznavanjem drugačijih načina ukrašavanja dovela do očaravajućih ukrasnih kreacija.
(www.virovitica.info/A.Jurkin)

Skip to content