Održana promocija prvih prvostupnika Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Svečano i dostojanstveno, u prepunom Kazalištu Virovitica, u nazočnosti izaslanika ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa – ravnatelja Uprave za znanost, Hrvoja Meštrića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića…Svečano i dostojanstveno, u prepunom Kazalištu Virovitica, u nazočnosti izaslanika ministra znanosti, obrazovanja i športa Radovana Fuchsa – ravnatelja Uprave za znanost, Hrvoja Meštrića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, predsjednika Vijeća veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj Marka Jelića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, predsjednika Skupštine VPŽ Josipa Novogradeca, dekanice Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Vesne Bedeković i brojnih drugih gostiju, roditelja, rodbine, članova obitelji i prijatelja, promovirana je prva generacija stručnih prvostupnika Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici. Promovirano je 85 prvostupnika, od čega je 72 bilo nazočno samoj promociji…

Na početku svečanosti, nazočnima se obratila dekanica Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici Vesna Bedeković. Govorila je o nastanku škole, a i skorašnjem dobivanju certifikata ISO kvalitete 9001 za Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici. Istaknula je kako se trenutno s VSMTI obrazuje sedmero budućih doktora znanosti, uz između ostalih, zahvalu je uputila gradonačelniku Ivici Kirinu, županu Tomislavu Tolušiću, saborskom zastupniku Josipu Đakuću te tvrtkama Viro Tvornica šećera Virovitica i TVIN-u Virovitica,…
Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, podcrtao je kako je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici jedna lijepa hrvatska priča, kako nema razvoja bez ulaganja u znanje, a upravo su u Virovitici i Virovitičko-podravskoj županiji, orijentirali se na ulaganje u znanje. „Ovo je izvor znanja za budućnost“ istaknuo je gradonačelnik Grada Virovitice dodavši da se je osnivanjem Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici omogućilo svima onima koji nisu mogli studirati u Zagrebu ili Osijeku, studiranje u vlastitoj sredini. Naglasio je kako se nastavlja s ulaganjem u obrazovanje, pa će se u rujnu otvoriti novo Veleučilište u Virovitici, a izrazio je zadovoljstvo zbog sinergije svih gradova i općina te Virovitičko-podravske županije u stvaranju još boljih uvjeta za visokoškolsko obrazovanje, što je i lijepi poklon Gradu Virovitici za 777 rođendan.

Virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, obraćajući se nazočnima, istaknuo je:
– Vi danas pišete povijest jer vi ste prvi prvostupnici Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici i to zauvijek ostati upisano zlatnim slovima. Drago mi je što je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici uspjela u svom razvoju, jer 2007. godine, bilo je onih koji su bili skeptični koji nisu vjerovali u uspjeh… Mi danas imamo primjer dobre prakse, jer uz Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici, imao i Studentski centar, Studentski zbor,… sve ono što imaju studenti i u većim sredinama. Pokazali smo da znamo i možemo. Ovo je spoj zajedništva i model kako uspješno razvijati znanje na ovim prostorima uz zajedništvo Virovitičko-podravske županije.

,Saborski zastupnik Josip Đakić, čestitajući prvostupnicima na diplomama, obraćajući se nazočnima između ostalog je podcrtao kako je ovo još jedan dokaz da ulaganje u znanje nema cijene za dobrobit i grada Virovitice, Virovitičko-podravske županije i Republike Hrvatske. Naglasio je kako će se i u budućnost nastaviti s ulaganjem u obrazovanje na ovom prostoru, a dokaz tome je i zgrada Veleučilišta u Virovitici. Istaknuo je kako će razvoj znanja utjecati i u dodatni gospodarski razvoj ovoga područja. I saborski zastupnik Josip Đakić, također je istaknuo je pozitivan primjer zajedništva svih čimbenika s područja Virovitičko-podravske županije, od županije, gradova i općina do Vlade RH i resornih ministarstava u stvaranju uspješne Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.
Predsjednik Vijeća veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj, Marko Jelić, uputio je čestitke i zahvalu prvostupnicima, ali i gradonačelniku Grada Virovitice Ivici Kirinu, virovitičko-podravskom županu Tomislavu Tolušiću, saborskom zastupniku Josipu Đakiću na potpori u stvaranju uspješne Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici.
– Znanje je moć, a svi vi koji ste ovdje, cijenjeni prvostupnici, imali ste dovoljno smjelosti, hrabrosti, mudrosti uz odricanja koje svaki stupanj obrazovanja zahtjeva, kako biste završili ovu školu, a ja vam želim da nastavite i dalje sa svojim obrazovanjem. Kroz povijest, često je ova zemlja bila ponižavana, ali zbog ljudi koji su imali mudrosti, znanja, hrabrosti i veliko srce, ona je opstala i to je ono što nas je održalo – naglasio je Marko Jelić.
Izaslanik ministra znanosti, obrazovanja i športa, Radovana Fuchsa, ravnatelj Uprave za znanost, Hrvoje Meštrić, govorio je o reformi obrazovanja, uz poticanje razvoja visoko obrazovnih visokih učilišta. Naglasio je kako je ulaganje u znanost i obrazovanje, stvaranje preduvjeta za još bolju prilagodbu, za tržište rada i Europsku uniju(www.vpz.hr)

Skip to content