Održana promocija priručnika i video spotova ”I will – I know – I can!”

Promocija 1U petak 07. ožujka 2014. godine u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica s početkom u 19 sati održana je promocija priručnika i video spotova ”I will – I know – I can!”

Priručnik i video spotovi nastali su u sklopu projekta “I will – I know – I can!” kojemu je cilj doprinijeti smanjenju diskriminacije i marginaliziranosti osoba s invaliditetom i žena žrtava nasilja s invaliditetom na području Virovitičko-podravske županije. Projekt provode udruga S.O.S. Virovitica kao nositeljica projekta i Udruga osoba s invaliditetom Slatina kao partnerska organizacija, a financiran je od strane Europske unije u sklopu Europskog instrumenta za demokraciju i ljudska prava (EIDHR) i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U priručniku su obuhvaćene teme komunikacijskih vještina, principi rada na S.O.S. liniji, tehnike nošenja sa stresom i zakonska regulativa vezana uz problematiku nasilja. Teme priručnika prate jednodnevne radionice koje su se održavale u sklopu projekta 2.10., 14.10. i 28.10.2013.g. u Višnjici na kojima su sudjelovali predstavnici udruga osoba s invaliditetom i organizacija koje rade s osobama s invaliditetom. Priručnik je višemjesečni rad autorica Jelene Kolesarić, Dese Kolesarić, Ines Hečimović i Snežane Paripović. Lekturu potpisuje Jelena Balenović, a za dizajn i tisak brošure zaslužan je Dario Pintar iz tvrtke Grafiti Becker, Virovitica.

Video spotovi za cilj imaju povećanje razine svijesti šire javnosti o nasilju nad osobama s invaliditetom, problemima s kojima se susreću i destigmatizacija osoba s invaliditetom u društvu. Protagonisti spota su Mladen Kovačić i Jelena Kolesarić, a potpisuje ih FadeIn iz Zagreba.

Okupljene na promociji, predstavnice Udruge S. O. S. upoznale su  s pojedinostima rada na priručniku i video spotovima te istim putem zahvalile svim sudionicima na uspješno realiziranom zajedničkom radu. Istaknuta je važnost ustrajnosti u prepoznavanju, prevenciji i pomoći osobama s invaliditetom i ženama žrtvama nasilja s invaliditetom u vidu zajedničkog angažmana državnih institucija, nevladinih organizacija i svih onih koji svojim djelovanjem doprinose rješavanju tog problema.

Za besplatan primjerak priručnika u sklopu kojeg je i CD s video spotovima i radio jinglom obratite nam se putem mailasos.vt@email.t-com.hr ili putem telefona na 033 721 500.

Video spotove možete pogledati na youtube kanalu Udruge www.youtube.com/sosvt.

Skip to content