Održana prezentacija Programa društveno poticane stanogradnje

Predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, održali su danas prezentaciju vezanu za kupnju stanova iz Programa društveno poticane…Predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama, održali su danas prezentaciju vezanu za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje gdje se okupilo 70-ak građana zainteresiranih za ovaj Program.

Grad Virovitica proveo je natječaj za kupnju stana iz Programa POS-a i u konačnu listu ušlo je 29 osoba koji imaju sve uvjete za kupnju stana iz ovog Programa.Pravo na kupnju stana iz Programa POS-a imaju građani koji prvi puta stječu stan u vlasništvo za potrebe svoga stanovanja, kao i osobe koje nemaju riješeno stambeno pitanje na zadovoljavajući način na području grada Virovitice.

Uvodnom riječju, nazočnima se obratio gradonačelnik Ivica Kirin, a o samom Programu POS-a više je govorio direktor APN-a Grga Ivezić.

U Republici Hrvatskoj dosad je izgrađeno preko 4600 stanova iz ovog Programa, a sam Program se provodi od 11. prosinca 2001. nakon što je usvojen Zakon o društveno poticajnoj stanogradnji.

Riječ je o osiguravanju mogućnosti da mlade obitelji po povoljnim uvjetima, uz otplatu kredita na rok od 30 godina i kamatu od oko 4%, uz mogućnost počeka od jedne godine, sami riješe svoje stambeno pitanje.

Skip to content