Održana prezentacija na temu: Povrat inozemnog PDV-a za tvrtke iz Hrvatske

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, održana je prezentacija na temu: Povrat inozemnog PDV-a za tvrtke iz Hrvatske, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i tvrtke CB Vincetić Zagreb.

 

Tvrtka CB Vincetić Zagreb je specijalizirana za usluge povrata PDV-a za tvrtke u Hrvatskoj, na ime troškova usluga iz inozemstva i ima svoje urede u više od 30 država Europe, Amerike i svijeta.

 

Prezentaciju je održao Mirko Vincetić, direktor tvrtke CB Vincetić, a prisustvovali su predstavnici tvrtki koje se bave izvozom i uvozom, najveći proizvođači iz djelatnosti drvno-prerađivačke industrije, predstavnici tvrtki koje se bave međunarodnim prijevozom robe i putnika, te knjigovodstveno-financijskih servisa s područja Virovitičko-podravske županije.

 

Mogućnost povrata poreza se odnosi na troškove sajmova, seminara i simpozija, troškove kotizacija, hotelskog smještaja, goriva, troškove dorade i obrade proizvoda, iznajmljivanja automobila itd.

Nakon završenog postupka povrata PDV-a, klijenti dobivaju Rješenje domicilne porezne uprave, a naknada u slučaju pozitivnog rješenja, za tvrtku CB Vincetić je 20%, od ukupnog iznosa PDV-a.

 

U većini zemalja, zahtjevi za povrat poreza za prethodnu godinu se podnose do kraja lipnja tekuće godine. To znači da je zahtjev za povrat PDV-a plaćenog tokom kalendarske 2011. godine moguće podnijeti do 30. lipnja 2012. godine.

 

Na kraju prezentacije, u panel diskusiji bilo je upita međunarodnih prijevoznika o povratu inozemnog PDV-a iz srednjoeuropskih zemalja: Slovačke, Češke i Poljske.

 

Skip to content