Održana početna konferencija projekta “Poslijepodnevni rad Dječjeg vrtića Cvrčak Virovitica”

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U četvrtak, 11. listopada održana je početna konferencija projekta “Poslijepodnevni rad Dječjeg vrtića Cvrčak” odobrenog u sklopu otvorenog trajnog poziva “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja”. Organizacija konferencije sufinacirana je u okviru programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. iz Europskog socijalnog fonda.

Prilagodba radnog vremena vrtića odgovor je na potrebe zaposlenih roditelja. Virovitički Dječji vrtić Cvrčak radit će i poslijepodne, do 21:00 sat, a poslijepodnevni rad tijekom gotovo dvije i pol godine Europska unija financirat će u iznosu od 1.397.835 kuna (85%) iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok se obvezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15% (246.676 kuna) osigurava iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Projekt virovitičkog Dječjeg vrtića vrijedan 1.644.512 kuna Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prijavila je Razvojna agencija VTA temeljem iskazanih potreba roditelja. Naime, Vrtić svake godine provodi anketu kojom se ocjenjuje zadovoljstvo roditelja radom te je istom utvrđena potreba organiziranja poslijepodnevnog rada.

-To je projekt kojeg čekamo već nekoliko godina. Naime, još prije 15-ak godina kad sam radila anketu vezano uz vrednovanje i zadovoljstvo roditelja vrtićem, iskazivali su potrebu da bi vrtić trebao raditi u poslijepodnevnim satima. Poslijepodnevni rad je osmišljen za djecu koja već jesu u vrtiću, a ponekad trebaju boraviti duže jer im roditelji rade u smjenama – rekla je u uvodnom dijelu ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Anka Tomac.

Za poslijepodnevni rad potrebno je bilo zaposliti i dodatno osoblje.

-Pedagoška godina nije još počela u pravom smislu, odnosno nisu još krenula novoupisana djeca. Poslijepodnevna smjena prošli je tjedan započela s radom za ovu djecu koja su ovdje, pritom su zaposlene dvije odgajateljice te kuharica i spremačica na pola radnog vremena – rekla je A. Tomac.

Predavanje je održala ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak Anka Tomac, a na konferenciji su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, sa suradnicima.

Inače, Dječji vrtić Cvrčak u pedagoškoj godini 2017./2018. ima upisano 567 djece, od čega 470 u redovnom programu te 97 u programu predškole. Vrtić uspješno posluje više od 60 godina i jedan je od najstarijih u Hrvatskoj. (www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

Skip to content