Održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih RH kojoj je prisustvovala i Edita Šerkezi, predstavnica Savjeta mladih RH ispred VPŽ

30. listopada je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Republike Hrvatske kojoj je prisustvovala i Edita Šerkezi, predstavnica Savjeta mladih Republike Hrvatske ispred Virovitičko-podravske županije.

Sjednicu Savjeta uvodnim je obraćanjem otvorila državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, koja je pozdravila prisutne te se zahvalila na odazivu. Napomenula je kako su 20 članova Savjeta delegirali regionalni savjeti mladih kako bi predstavljali mlade iz svojeg kraja te da je svjesna velike odgovornosti u promicanju i zagovaranju prava, potreba i interesa svih mladih, a da će dosadašnja odgovornost dobiti i novu dimenziju. Smatra kako će znanja koja članovi Savjeta već posjeduju te znanja koje će tek usvojiti, međusobna razmjena mišljenja, stavova i vizija, učiniti život i perspektivu u Hrvatskoj poželjnijom. Istaknula je kako će prisutni kao dio Savjeta mladih Republike Hrvatske djelovati kao koordinatori svih savjeta mladih u Lijepoj našoj. Također, kako će predstavnici surađivati sa tijelima državne uprave te ono najvažnije, predstavljati mlade na međunarodnoj razini. Dodala je kako će djelovati sa odgovornom zadaćom sudjelovanja u razvoju javnih politika za mlade te da će iz Savjeta mladih biti imenovan predstavnik u Savjetu za mlade Vlade Republike Hrvatske kao član.

Nakon predstavljanja svih prisutnih, tajnim je glasovanjem članova Savjeta mladih, za predsjednicu izabrana Lara Mandić iz Požeško-slavonske županije. Za zamjenika je izabran Bruno Jurada iz Istarske županije, dok je za tajnika izabran Josip Juričić iz Brodsko-posavske županije. Poslovnik je jednoglasnim glasovanjem usvojen.

Državna tajnica je u zaključnoj riječi iznijela prijedlog da sljedeće sjednice Savjeta budu održane u drugim dijelovima Republike Hrvatske s obzirom da je Savjet nacionalno tijelo.

Predstavnica Savjeta mladih Republike Hrvatske ispred Virovitičko-podravske županije Edita Šerkezi u Viroviticu se vratila s novim idejama i planovima za buduće suradnje:
– Drago mi je što sam dio ove priče koja će, nadam se, ostvariti ciljeve podizanja standarda i promicanja potreba i interesa mladih. Posebice se radujem što ću upravo ono što je u interesu mladih cijele države približiti mladima našega grada te da ćemo zajedničkim snagama raditi na boljitku njihova položaja u društvu, ali i ostvarivati nove suradnje i širiti krug ljudi koji će donositi nove ideje, istaknula je Šerkezi.

(Središnji državni ured za demografiju i mlade)

Skip to content