Održana je 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice održanoj u srijedu, 27. lipnja vijećnici su prihvatili Odluku o financiranju najznačajnijih gradskih projekata iz sredstava kredita/zajma koji Grad planira podići u iznosu od 58,4 milijuna kuna na rok od deset godina. Također, prihvaćeno je i kratkoročno zaduženje Grada na rok od godinu dana, u iznosu od deset milijuna kuna, kojima će se financirati povremene potrebe u obrtnim sredstvima.

U zaduženje se ulazi zbog realizacije projekata koji su u tijeku, kao i onih koji su odobreni i koji trebaju početi, a čija ukupna vrijednost iznosi 196.779.646,75 kuna, iznos sufinanciranja 138.379.646,65 kuna, a udio Grada Virovitice 58.400.000,00 kuna.

Projekti za koje se planira zaduženje su obnova Dvorca Pejačević i Gradskog parka, izgradnja Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane, energetska obnova Centra kulture, mjesnih domova i športskih objekata, energetska obnova Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i zgrada 2, 3 i 4 Dječjeg vrtića Cvrčak, izgradnja ceste u Zoni Antunovac, uređenje prometne zone oko Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić, rekonstrukcija Ulice Sv. Križa, uređenje puteva i prostora bivše vojarne i druge javne površine.

Riječ je o brojnim projektima koji će dugoročno promijeniti vizualni izgled grada i kvalitetu života građana. Ovo je prvi korak u realizaciji kredita. Nakon odabira najpovoljnijih uvjeta od strane banaka, definirat će se kamata, rok korištenja i rok vraćanja kredita. Ovo je zaduženje nužno kako bi se svi važni projekti dovršili na vrijeme i kako bismo ispoštovali sve zakonske obveze koji se na njih odnose. Ni proračun ni građani neće osjetiti opterećenje zbog ovog zaduženja – rekao je Siniša Palm, pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Grada Virovitice.

Osim navedenog, usvojene su i Izmjene i dopune Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2018. godinu, Izmjene Programa gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom za 2018. godinu, Odluka o donošenju izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja Južni blok, Odluka o dopuni Izjave o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću Poslovni park Virovitica, izmjene Odluke o komunalnim djelatnostima, izmjene i dopune Odluke o načinima i uvjetima postavljanja montažnih objekata, privremenih građevina, ugostiteljskih terasa i pokretnih naprava te Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Virovitice. (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content