Održana javna tribina Kvart po mjeri svojih građana – Južni blok , gradonačelnik najavio skoru gradnju dječjeg igrališta i revitalizaciju parka na Svačićevom trgu

Jučer je u prostorijama „Dnevnog boravka“ u Virovitici u organizaciji Mjesnog odbora Josipa Juraja Strossmayera na inicijativu građana održana javna tribina pod nazivom Kvart po mjeri svojih građana – Južni blok. Tribini je nazočio i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, direktori gradskih poduzeća,  pročelnici Grada Virovitice te predstavnici stanara zgrada u Južnom bloku kao i drugi zainteresirani građani iz ovog dijela grada.

Govorilo se je o više tema od onih vezanih uz stambeni i poslovni prostor, infrastrukturu, pa do sadržaja za djecu i mladež.

Gradonačelnik Kirin  upoznao je nazočne s aktivnostima Grada Virovitice u ovom stambenom naselju te između ostalog najavio skoru gradnju najvećeg gradskog dječjeg igrališta kao i revitalizaciju parka na Trgu Petra Svačića. Kao stanovnik Južnog bloka direktor tvrtke Flora Vtc zamolio je svoje susjede da i dalje svojim primjedbama pomažu kako bi ovaj kvart postao mjesto ugodnijeg življenja. Građani su iskoristili ovu prigodu i postavili brojna pitanja gradonačelniku i gradskim pročelnicima, vezana uz buduće aktivnosti, te na njih dobili i konkretne odgovore.

Skip to content