Održana HACCP radionica za pčelare

haccp-pcelariU Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Virovitica, u zajedničkoj organizaciji Centra za kvalitetu HGK i Županijske komore Virovitica, a u okviru programa pomoći subjektima u poslovanju s hranom i prilagodbi zakonskim uvjetima u području sigurnosti hrane, održana HACCP radionica za pčelare.
Na radionici je sudjelovalo 57 pčelara s područja Virovitičko-podravske županije, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, te nadležni inspektori s područja županije.
Voditeljica radionice bila je mr. sc. Nevenka Gašparac, dr. Vet. med., pomoćnica direktora Centra za kvalitetu HGK.

Zakon o hrani obvezuje sve subjekte u poslovanju s hranom na uspostavu i provođenje redovitih kontrola higijenskih uvjeta u svim fazama proizvodnje, prerade i distribucije hrane, provedbom preventivnog postupka samokontrole, razvijenog u skladu s načelima HACCP-a. Svi sudionici radionice dobili su potvrde o sudjelovanju. (www.icv.hr;

Skip to content