Održana edukativna radionica i predstavljanje vodiča dobre higijenske prakse za trgovinu

1116U HGK – Županijskoj komori Virovitica održana je edukativna radionica i predstavljanje Vodiča dobre higijenske prakse za trgovinu u poslovanju s hranom i HACCP vodiča.

Vodič je izrađen u suradnji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore, pozitivno je ocijenjen od strane Ministarstva zdravlja i socijalne skrbi RH te se smatra nacionalnim vodičem primjenjivim u sektoru trgovine.

Radionici, koju su zajednički organizirali HGK – Županijska komora Virovitica i Centar za kvalitetu HGK, prisustvovalo je preko 20 predstavnika gospodarskih subjekata i obrta iz djelatnosti trgovine, prehrambene industrije – proizvodnja octa, sanitarne inspekcije s područja Virovitičko-podravske županije, predstavnici Zavoda za javno zdravstvo VPŽ „Sv. Rok“ i dr..

Nevenka Gašparac, pomoćnica direktora Centra za kvalitetu HGK prisutnima je predstavila Vodič, koji obuhvaća sve faze procesa u sektoru trgovanja hranom, od nabave do usluživanja potrošača, uključujući i kontrolu dobavljača.

Upoznala ih je sa zakonskom regulativom iz područja sigurnosti hrane koja se odnosi na trgovinu, mogućnostima provođenja HACCP sustava za trgovinu u poslovanju s hranom, svom potrebnom dokumentacijom koju su dužni popunjavati i pratiti, pokazala im kako popuniti pojedine obrasce, iznijela im konkretne primjere dobre i loše prakse, a odgovarala je i na upite prisutnih.

Svim sudionicima podijeljene su potvrde o sudjelovanju na edukaciji te tiskani primjerak Vodiča.

 

 

Skip to content