Održana 97. skupština Udruge pčelara „Virovitica“ – novi/stari predsjednik Dubravko Milanović i Grad Virovitica pomaže pčelare nabavkom šećera za prihranu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Udruga pčelara “Virovitica” u Mjesnom domu u Rezovcu održala je 97. skupštinu koja je imala karakter izborne skupštine. Za novog/starog predsjednika izabran je Dubravko Milanović. Udruga je dobila i prvu dopredsjednicu i to Marijanu Matić dok je za delegata u Hrvatskom pčelarskom savezu izabran Željko Vrbos. Osim navedenog, izabran je i novi upravni i nadzorni odbor te su podijeljene zahvalnice i jubilarne nagrade. Za dvadeset godina pčelarenja nagrade su dobili Zlatko Tutić, Nikola Valenčić i Ivan Silner. Za 15 godina nagrade su dobili Antun Tomac i Bogdan Grujić, a za 10 godina Vladimir Reider, Jasna Horžić, Božo Turkalj, Pavica Košutić i Slađana Egri. Zahvalnice su dobili Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, Mjesni odbor Rezovac, HGK Županijska komora Virovitica i Hrvatske šume, Šumarija Virovitica. U svom govoru predsjednik Dubravko Milanović između ostalog pohvalio je odličnu suradnju Udruge pčelara „Virovitica“ s Virovitičko-podravskom županijom i Gradom Viroviticom te iznio plan rada za 2017. godinu. Sjednici su nazočili i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin te ispred Virovitičko-podravske županije pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović. Pročelnik Igor Andrović najavio je nastavak odlične suradnje koja se do sada očitovala kroz sajmove Agroexpo i Viroexpo, osiguravanje financijskih 21 tone šećera za prihranu pčela te odrađen velikih posao kod brandiranja Slavonskog meda. Uz sve navedeno gradonačelnik Ivica Kirin najavio je da će Grad Virovitica za sve pčelare s područja grada Virovitice osigurati kilogram meda po košnici kako bi im također pomogao u ovim čudnim vremenima za pčelarstvo, vremenima novih bolesti i čudnih vremenskih prilika koje znaju prouzročiti ogromne gubitke na pčelinjim zajednicama.

Udruga pčelara Virovitica broji 175 članova koji se profesionalno ili hobistički bave pčelarenjem na ukupno 655 kilometara kvadratnih, odnosno područja Virovitice, Suhopolja, Gradine, Špišić Bukovice i Lukača, a do kraja prošle godine u udruzi je evidentirano je 10.444 pčelinje zajednice.

 

 

Skip to content