Održana 94. Izvještajna skupština Udruge pčelara Virovitica

Udruga pčelara Virovitica održala je svoju 94. Izvještajnu skupštinu. Izvješće pred više od 120 članova podnio je aktualni predsjednik Dubravko Milanović.  Predsjednik Milanović podsjetio je na brojne aktivnosti Udruge u protekloj godini, među kojima svakako treba istaknuti, brojna predavanja eminentnih stručnjaka sa područja pčelarstva, kako za pčelare tako i za građanstvo, sudjelovanje na sajmu „Agroexpo“, osiguravanje prostorije za sastanke i predavanja u prostorijama gradske športske zajednice,  organizaciju ”Dana lipe” koji također imaju dugu tradiciju, više od 35 godina. Iznesena je zahvala Gradu Virovitici, Virovitičko-podravskoj županiji Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori te Mjesnim odborima u Rezovcu i Čemernici.

Predsjednik Milanović iznio je i plan rada za 2014. godinu naglasivši nastavak organizacije predavanja, nominiranje na natječaje za dodjelu sredstava, formiranje ogranka mladih pčelara, održavanje dana lipe, izradu projekta poučne pčelarske staze, ostvarivanje suradnje sa voćarima i ratarima i prije svega obilježiti 95. obljetnicu postojanja udruge.

Prisutne je pozdravio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice Matija Mustač istaknuvši odličnu suradnju i posebno pohvalivši rad udruge te najavio prikupljanje podataka svih voćara i ratara koji sade medne kulture, ali i činjenicu da je Grad Virovitica za ovu godinu za poticanje pčelarstva osigurao 10.000,00 kuna za što je pozdravljen posebnim pljeskom jer je to još jedan od dokaza da je Gradu stalo do ove gospodarske grane.

Uz pročelnika Matije Mustača Izvještajnoj skupštini nazočili su i predstavnica HGK-Županijske komore Virovitica Andreja Poslek, te predstavnici slatinske, voćinske i pitomačke pčelarske udruge.

na kraju skupštine predsjednik Dubravko Milanović članovima koji su već 10, 15 ili 20 godina u udruzi uručio je zahvalnice za predani rad.

Skip to content