Održana 92. Izvještajna skupština Udruge pčelara Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Udruga pčelara Virovitica održala je svoju 92. Izvještajnu skupštinu. Izvješće je podnio aktualni predsjednik Branko Tomšić podsjetivši na brojne aktivnosti Udruge u protekloj godini među kojima svakako treba istaknuti ”Dane lipe” koji također imaju dugu tradiciju, više od 35 godina. Istaknuto je i da je prošle godine svoje školovanje završila i druga generacija pčelara i tom prigodom je 32. polaznika uspješno položilo završni ispit i steklo zvanje pčelar pri čemu je iznesena zahvala Virovitičko-podravskoj županiji koja je programa sufinancirala sa 300,00 kuna po polazniku.

Na Izvještajnoj skupštini izraženo je i nezadovoljstvo sa činjenicom da je ove godine pčelarska izložba održana u sklopu sajma „Agroexpo“ jer, što zbog lošeg termina, što zbog neatraktivne lokacije nisu polučeni ni približno dobri rezultati kao proteklih godina.

Predsjednik Tomšić iskoristio je ovu prigodu i da pozove pčelare na poštivanje pašnog reda i poštivanje povjerenika jer kao niti jedne godine do sada nije bilo više nesuglasica i svađa.

Na kraju se je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u radu Udruge pčelara Virovitica i pozvao članove da se što aktivnije svojim idejama uključe u rad jedne od najstarijih virovitičkih udruga.

Izvještajnoj skupštini između ostalih nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Grada Virovitice Matija Mustač, predstavnica HGK-Županijske komore Virovitica Andreja Poslek, te predsjednik slatinske pčelarske udruge Ivica Sertić.

 

 

Skip to content