Održana 70. sjednica Gradskog poglavarstva Grada Virovitice

Na danas održanoj sjednici Poglavarstva Grada Virovitice, donesena jeodluka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkojzoni III tvrtki Spectra media d.o.o. Zemljište površine 6295 četvornihmetara prodano je za iznos od 6.295,00 kuna.Na danas održanoj sjednici Poglavarstva Grada Virovitice, donesena je odluka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni III tvrtki Spectra media d.o.o. Zemljište površine 6295 četvornih metara prodano je za iznos od 6.295,00 kuna.

– Zagrebačka tvrtka Spectra media d.o.o. planira na kupljenom zemljištu zaposliti pedeset djelatnika te obavljati poslove vezane uz elektroničke uređaje. Svoj pogon planiraju izgraditi nasuprot Autokuće Fišer, a zajedno s tvrtkom Flora Vtc. natjecati će se za dobivanje koncesije zbrinjavanja elektroničkog otpada. Početak rada ovog pogona očekuje se najkasnije do kraja tekuće godine – rekao je gradonačelnik Virovitice Zvonko Kožnjak.

Grad Virovitica prihvatio je zamolbu Športske udruge Teniski klub ‘Tvin’ Viroviitca za sponzorstvom tradicionalnog teniskog turnira za seniore koji se nalazi u kalendaru natjecanja Hrvatskog teniskog saveza.

Poglavarstvo Grada Virovitice razmatralo je Informaciju o utrošku pričuve proračuna do 30. lipnja 2007. godine, Dopunu plana nabave za 2007. godinu i  polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna grada Virovitice za 2007. godinu.

Gradsko poglavarstvo doneslo je Odluku o davanju u zakup poslovnog prostora u Mjesnom domu u Podgorju Milenku Staniću iz Podgorja. Mjesni dom je površine 30 četvornih metara a zakupoprimac će obavljati poslove vezane uz ugostiteljske djelatnosti. Cijena za zakup poslovnog prostora je 57,00 kuna po četvornom metru što ukupno iznosi 1.710,00 kuna mjesečno, a vrijeme trajanja zakupa poslovnog prostora je tri godine.

Grad Virovitica povjerio je organizaciju Dana grada Virovitice – Turističkoj zajednici grada Virovitice. Sredstva u proračunu Grada Virovitice osigurana za obilježavanje Dana grada uplatit će se na žiro-račun Turističke zajednice grada Virovitice sukcesivno sukladno realizaciji Programa.

Prvoj sportskoj kladionici d.o.o. iz Zagreba, Grad Virovitica daje u zakup poslovni prostor na Trgu fra Bonifacija Gerbera, bivši prodajni prostor tvrtke Terra Trade. Prostor je površine 24 četvorna metra, a zakupoprimac će obavljati poslove igara na sreću. Prva sportska kladionica ponudila je cijenu za zakup poslovnog prostora u iznosu od 145,83 kuna po četvornom metru, odnosno 3.500,00 kuna mjesečno. Trajanje zakupa poslovnog prostora Grad Virovitica dao je na neodređeno vrijeme.

Grad Virovitica utvrdio je jediničnu cijenu korištenja zemljišta za postavljanje pokretnih radnji i naprava povodom proslave Dana grada Virovitice, u trajanju od  5. kolovoza do 16. kolovoza, na javnim površinama 0-te zone. Tako će za pokretne radnje i naprave površine do 2 četvorna metra  stajati 250,00 kuna po danu, od 2 do 10 četvornih metara 350,00 kuna po danu i 500,00 kuna po danu za pokretne radnje i naprave veće od 10 četvornih metara. Odlukom su oslobođeni plaćanja korisnici javne površine koji se bave deficitiranim zanimanjima kao što su npr. medičari i voskari. Visina naknade jednaka je kao i prošle godine. Za korisnike koji nisu prethodno podnijeli zahtjev za korištenje javne površine u Upravnom odjelu za prostorno uređenje i komunalne djelatnosti, naplata i izdavanje rješenja vrši se na licu mjesta.

Gradskom komunalcu, tvrtki Flora Vtc., Grad Virovitica odobrio je uklanjanje oštećenih stabala sa javnih površina koja su oštećena olujnim vjetrom 24. srpnja, a koja po obimu oštećenja predstavljaju opasnost za ljude, vozila i objekte. Koja će se stabla ukloniti odrediti će stručni djelatnici Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Virovitice u suradnji sa stručnim djelatnicima Flore Vtc.

Skip to content