Održana 6. sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice

U prostorijama virovitičke Gradske uprave, danas je održana 6. po redu sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice. Uz ostale teme, danas je na dnevnom redu, a sukladno Programu rada za 2009. godinu bila i prezentacija te rasprava o sportu u gradu Virovitici.1 1233324393U prostorijama virovitičke Gradske uprave, danas je održana 6. po redu sjednica Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice. Uz ostale teme, danas je na dnevnom redu, a sukladno Programu rada za 2009. godinu bila i prezentacija te rasprava o sportu u gradu Virovitici. Tako je tajnik Športske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović pobliže upoznao članove Savjeta i prisutne o ulaganjima u sport prošle godine, broju mladih koji se bave sportom, ali i o zapaženim rezultatima naših virovitičkih klubova i sportaša, te je najavio i proglašenje najboljih sportaša Virovitice u ožujku ove godine.

U gradu Virovitici trenutno je 2105 sportaša u 16 sportskih udruga, te 32 sportske udruge koje djeluju na području grada. Iako je broj aktivnih sportaša u opadanju, mlađe kategorije imaju porast od 9 %. Tako je od ukupnog broja sportaša u gradu 69% onih koji su u mlađim kategorijama. Također je bilo i razgovora o financiranju sporta, pa je tako naglašeno da grad Virovitica za razliku od gradova slične veličine izdvaja znatno više sredstava. Tako je prosječan iznos koji gradovi izdvajaju 1,5 do 4%, dok Grad Virovitica izdvaja 7% proračunskih sredstava. Športska zajednica grada uvelike radi na školovanju stručnog kadra što će i uvelike pomoći u što stručnijoj obuci svih sportaša ali i samim time ostvarivanju još boljih rezultata. Tajnik sportske zajednice najavio je pokretanje Internet stranice gdje će svi zainteresirani moći saznati sve potrebne informacije na jednom mjestu.
Od ostalih aktivnosti Savjeta mladih, bilo je i govora o izradi godišnjeg izvješća o radu Savjeta za prošlu godinu koji će biti upućen Gradskom vijeću na usvajanje te o daljnjim akcijama koje će provoditi i organizirati Gradski savjet mladih.

2 1233324413

Skip to content