Održana 40. sjednica Skupštine Virkoma – nužno povećanje temeljnog kapitala

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Virovitičko Trgovačko društvo “Virkom” održalo je 40. sjednicu skupštinu na kojoj je između ostalog donesena Odluka o usvajanju Revizije financijskih izvještaja za 2014. godinu te Odluka o povećanju temeljnog kapitala uz izmjenu dosadašnjih poslovnih udjela, Odluka o imenovanju revizorskog društva za izradu Revizijskog izvješća sa svrhom povećanja temeljnog kapitala ulaganjem stvari u temeljni kapital trgovačkog društva Virkom d.o.o. i Odluka o pokretanju postupka izmjene Društvenog ugovora u dijelu povećanja temeljnog kapitala. Kako je pojasnio direktor Virkoma Damir Marenić do povećanja temeljnog kapitala dolazi zbog činjenice što je Grad Virovitica poklonio zemljište vrijedno 7.250.000,00 kuna za budući pročistač otpadnih voda te je stoga nužno povećati temeljni kapital.
– Grad Virovitica će Projektom aglomeracije Virovitica procijenjene vrijednosti s PDV-om oko 150 milijuna kuna, u koji je uključena i izgradnja pročistača, riješiti u cijelosti problem kanalizacije na svom području. Stoga je ovaj prijenos vlasništva zemljišta jedna od najboljih gradskih investicija jer ćemo na taj način stvoriti sve preduvjete za uređenje brdskih ulica i postati grad koji je riješio problem sa otpadnim vodama naglasio je na sjednici gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.
Nazočni su na kraju izrazili zadovoljstvo radom Virkoma o čemu svjedoče i rezultati tvrtke po kojima Virkom spada među najbolje tvrtke u Hrvatskoj.

Skip to content