Održana 31. Prekogranična utrka Barcs – Virovitica: Apsolutni pobjednici Darko Dolovski, Cabene Csornyei, Paula Rakijašić i Ante Blažević

Sportska zajednica grada Virovitice i Sportska zajednica mađarskog pograničnog grada Barcsa, uz pomoć gradova te Turističke zajednice grada Virovitice, Policijske uprave virovitičko – podravske i tehničku podršku Atletskog kluba „Virovitica“ i NK Virovitice, danas (subota) su po 31. put organizirali prekograničnu uličnu trku Barcs – Virovitica.

Za razliku od prošle godine, kada je trkače tijekom prekograničnog polumaratona pratila kiša, ove godine bilo je izuzetno toplo vrijeme. Start ovogodišnje utrke bio je kod gradskog bazena u Barcsu, a cilj na sportsko rekreacijskom centru Vegeška u Virovitici. Start male utrke na 5,8 km bio je na virovitičkoj obilaznici.

-Na ovogodišnjoj utrci sudjelovalo je oko 200 trkača, nešto više iz Hrvatske, nego iz Mađarske. Ovo je još jedan oblik uspješne sportske suradnje dva grada iz susjednih prijateljskih država. Ove godine po prvi put nije bilo granične kontrole, što nam je olakšalo organizaciju utrke – rekao nam je tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović.

Utka je privukla trkače i ljubitelje atletike, ne samo iz susjednih gradova i županija, već i sa šireg prostora Mađarske i Hrvatske. Ovog puta bilo je sudionika i iz Italije.

Utrku na 5,8 km uspješno je istrčala i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac.

Nakon završetka utrke i obrade rezultata proglašeni su najbolji.

-Nakon kraćeg prekida zbog studentskih obveza ponovno sam se aktivirala u atletici i došla do prvog mjesta. Bilo je izuzetno vruće i teško vrijeme za trčanje, ali sam to uspješno prebrodila- izjavila nam je apsolutna pobjednica u utrci na 5,8 km Paula Rakijašić.

Zadovoljan je bio i povratnik na utrku Darko Dolovski iz Slatine.
-Nakon nekoliko godina vratio sam se na ovu utrku te kao i prošli put pobijedio. Utrka je bila iznimno teška. Već 25 godina treniram. Držao sam svoj tempo i došao do pobjede. Moja obitelj najveća mi je podrška u trčanju . Uvijek su uz mene kako bi mi dali podršku – ponosno je rekao Darko Dolovski.

Juraj Holec iz Jugovog Polja, koji danas živi u Zagrebu bio je uspješan u utrci na 5,8 km.
-Ova mi je utrka “kao doma”, zato mi je važnija od drugih utrka. Već idućeg mjeseca pokušat ću doći do osobnog rekorda na Zagrebačkom maratonu- zaključio je Juraj Holec.

Apsolutni pobjednici utrke na 5,8 km bili su Ante Blažević iz Virovitice i Paula Rakijašić iz Pitomače, oboje članovi Atletskog kluba „Virovitica“. U polumaratonu apsolutni pobjednik bio je Darko Dolovski, a apsolutna pobjednica Cabene Csornyei.

Najmlađa sudionica na velikoj utrci bila je Eva Arnold, a najstarija Katalin Kiss. Najstariji sudionik polumaratona bio je Zlatko Milošević, a najmlađi Josip Bukovac. Na maloj utrci najstariji je bio Ferenc Richter, a najmlađi Nimrod Varga, dok su u ženskoj konkurenciji najmlađe bile Katalin Jambor, a najstarija Sara Kele.

Medalje najmlađim i najstarijim sudionicima, medalje najboljim sudionicima te pehare pobjednicima u apsolutnim kategorijama podijelili su virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, predsjednik Sportske zajednice grada Virovitice Josip Škrablin, tajnik Sportske zajednice grada Barcsa Gabor Horvath i tajnik Sportske zajednice grada Virovitice Tihomir Majstorović. (www.icv.hr, mš)

Skip to content