Održana 30. godišnja skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja

U Bjelovaru je 18. svibnja 2012. održana godišnja skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja kojoj je nazočilo sedamdesetak knjižničara iz narodnih, školskih i specijalnih knjižnica s područja Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije.

U stručnom dijelu skupštine o primjeni biblioterapije u knjižnicama govorila je mr. sc.  Ivana Bašić. Tina i Rajna Gatalica predstavile su novi projekt Priče iz potkrovlja u Narodnoj knjižnici ”Petar Preradović” iz Bjelovara. Vjeruška Štivić predstavila je dječje čitateljske blogove: blog Tragači i blog Knjiški frikovi. Povodom 40. obljetnice bjelovarske Bibliobusne službe Ilija Pejić, Marinko Iličić i Ljiljana Vugrinec predstavili su knjigu Priča o knjizi na kotačima.

Igrajmo se! Čitaj mi!: Priče, igre i pjesmice za bebe i malu djecu: Preporuke roditeljima za poticanje rane pismenosti-priručnik je Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” Koprivnica koji je predstavila Danijela Petrić.

Silvija Perić, glavna urednica  stručnog časopisa Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja predstavila je 14. broj Sveska koji je po 1. puta tiskan u Virovitici. Tema ovogodišnjeg broja je Knjižnične usluge u korak s vremenom.

Na kraju stručnog dijela sudionici Skupštine mogli su razgledati i nekoliko postera koje u kolege knjižničari pripremili. Iz virovitičke knjižnice poster je predstavila Nela Krznarić i na taj način predstavila Zbirku knjiga o Domovinskom ratu u Gradskoj knjižnici i čitaonici

Skip to content