Održana 3. sjednica Kulturnog vijeća Grada Virovitice

Danas (četvrtak) održana je 3. sjednica Kulturnog vijeća kojoj su prisustvovali i ravnatelji ustanova u kulturi. Sjednica je sazvana po raspisivanju Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi RH za 2024. godinu Ministarstva kulture i medija. Raspravljalo se planovima i programima koji će se prijaviti, ali i o međusobnoj suradnji ustanova u kulturi –  Gradskog muzeja, Gradske knjižnice i Kazališta.

Tako će se, s obzirom da nas nagodinu očekuje 20. Virkas, uz predstave koje se održavaju četiri vikenda s početkom 10. veljače, održavati i još neke kulturne manifestacije poput izložbe u Gradskom muzeju Virovitica povezanoga sadržaja te okrugli stol u suradnji s Akademijom za umjetnost i kulturu u Osijeku (koja ima i nastavnu bazu za studente u Kazalištu Virovitica). U duhu spomenutih suradnji, Matica hrvatska će s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Virovitica prijaviti projekt obilježavanja 100 godina najvećeg virovitičkog kriminalističkog pisca Milana Nikolića u obliku znanstvenog skupa i književne večeri.

Također se raspravljalo o mogućnostima Grada Virovitice i Ministarstva kulture i medija vezanih uz izgradnju depoa i skladišta, jer je na njihovoj sadašnjoj lokaciji predviđena gradnja III. Osnovne škole.  Donesen je i zaključak o raspisivanju Javnog poziva za javne potrebe u kulturi na koji će se moći javiti udruge i ostali sudionici u kulturi. Poziv će biti otvoren 30 dana te bi se na taj način udruge u kulturi razdvojile od Natječaja za udruge u 2024. godini, s obzirom na zakonsku obvezu raspisivanja tog natječaja.

(virovitica.hr)

Skip to content