Održana 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice: Poslovni Park planira kupnju vlastitog poslovnog prostora

U vijećnici Grada Virovitice, pod predsjedanjem Lahorke Weiss, održana je sjednica 3. sjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice. Sjednici su nazočili i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki.

Na 3. sjednici Vijeća vijećnici su dali suglasnost trgovačkom društvu Poslovni park za zaduživanje kod HBOR-a u iznosu 2, 9 milijuna kuna u svrhu kupnje poslovnog prostora. Trgovačko društvo planira kupnju prostora u interpolaciji Palače Pejačević, gdje se trenutno nalazi Uprava tvrtke PLIN VTC koja se seli u prostore u Poduzetničkoj zoni III. Budući da Poslovni park nema vlastiti prostor već se nalazi u iznajmljenom prostoru od strane Grada, na ovaj način trgovačko društvo neće imati dodatnih opterećenja, a osigurat će se prostor koji je, s obzirom na proširenje poslovanja, nužan za organizaciju rada.

Vijećnici su također usvojili i Izmjene i dopune Plana rasporeda kioska na području grada Virovitice. Navedenom se brišu lokacije na Trgu Ante Starčevića, u Ulici Ivana Meštrovića te lokaciji Bečka/Mihanovićeva ulica, a nova lokacija će biti, s obzirom na to da su upiti stranaka najčešće vezani uz lokacije u blizini škola i institucija, na Trgu bana Josipa Jelačića, pored zgrade Policijske uprave.

Na sjednici je usvojeno i Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje siječanj – lipanj 2017., Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna Grada Virovitice za 2017. godinu, Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima, Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o radnom vremenu, prostoru i vanjskom izgledu ugostiteljskih objekata na području grada Virovitice, Odluka o dopuni Odluke o usklađenju JKP FLORA VTC d.o.o sa Zakonom o komunalnom gospodarstvu, Odluka o dopuni Izjave o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću Poslovni park Virovitica te su izabrani članovi Gradskog savjeta mladih Grada Virovitice na sljedeće tri godine.

Skip to content