Održana 23. sjednica Skupštine PLIN-a VTC – tvrtka u proteklih devet mjeseci pozitivno poslovala, a cijena plina u odnosu na prošlu godinu 20 % niža

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama gradske tvrtke PLIN VTC održana je 23. sjednica Skupštine navedenog trgovačkog društva. Na Skupštini je između ostalog podneseno Izvješće o provođenju Plana sanacije i mjera za smanjenje gubitaka poslovanja u 2016. godini za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna 2016. godine te donijeta Odluka o kriterijima za imenovanje direktora i članova Nadzornog odbora trgovačkog društva PLIN VTC. Iz Izvješća o provođenju Plana sanacije i mjera za smanjivanje gubitaka poslovanja u 2016. godini koje je podnio direktor Zvonko Kožnjak vidljivo je da je tvrtka u proteklih devet mjeseci pozitivno poslovala što se može pripisati ispregovaranoj konkurentnoj cijeni sa HEP-om i PPD-om, novi priključcima koji su došli kao rezultat postavljanja 100 kilometara nove mreže te povratkom nekih starih kupaca plina. Doprinos pozitivnom poslovanju svakako pripada i činjenica da su se zaposlenici odrekli određenih prava iz Kolektivnog ugovora na godinu dana na čemu im je dikrektor Zvonko Kožnjak posebno zahvalio.

Dobre vijesti došle su i kućanstvima budući je cijena plina ove godine u odnosu na prošlu 20 % niža što je rezultiralo i znatnim brojem novih zahtjeva za priključke na postojećoj plinskoj mreži.

Direktor Zvonko Kožnjak na kraju je podcrtao da tvrtka više ne stvara gubitke kao proteklih godina što je rezultat kako restriktivnih mjera racionalizacije poslovanja tako i kraju ekonomske krize koje je potresala ovo tržište. Na žalost zbog stanja na tržištu neće se moći izbjeći budućnost koja je u spajanju malih tvrtki, što su već neke već i učinile, zaključio je na kraju direktor.

 

Skip to content