Održana 23. sjednica Grupacije međunarodnih otpremnika ŽK Virovitica – upozoreno na neracionalnost ukidanja Carinarnice Virovitica

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama HGK – Županijskoj komori Virovitica, 18. travnja 2012. god., pod predsjedanjem Dubravke Šenjug, voditeljice Grupacije i direktorice tvrtke MDM d.o.o. Virovitica, održana je 23. sjednica Grupacije međunarodnih otpremnika HGK – Županijske komore Virovitica, na kojoj su članovi Grupacije raspravljali o aktualnoj problematici u međunarodnom otpremništvu na području Virovitičko-podravske županije.

Razmotren je neslužbeni prijedlog i priopćenje za javnost Ministarstva financija, Carinske uprave o novom preustroju Carinske uprave, prema kojem se broj carinarnica treba sa dosadašnjih 17 smanjiti na7, ameđu kojima nema Carinarnice Virovitica.

Carinarnica Virovitica otvorena je 2007. god. i bitno je pridonijela bržem, racionalnijem i efikasnijem poslovanju gospodarskih subjekata s područja Virovitičko-podravske županije.

Ukidanje Carinarnice Virovitica bi bilo neracionalno s aspekta interesa županijskog gospodarstva, jer to znači daljnji porast zavisnih i ostalih troškova, te nemogućnost promptnog djelovanja u postupcima carinjenja, a što bi dodatno povećalo ukupne troškove, primarno izvoznih tvrtki s područja Virovitičko-podravske županije i oslabilo njihovu konkurentnost na stranim tržištima.

 

 

Skip to content