Održana 137. godišnja izvještajna skupština DVD-a Virovitica

vatro1U prostorijama DVD-a održana je redovna, 137. godišnja izvještajna skupština DVD-a Virovitica. DVD Virovitica trenutno ima 178 članova od čega su 58 djeca i mladež od 6 do 18 godina, 112 članovi i članice s pravom glasa i 9 podupirućih članova. Prema procjeni ugroženosti i Planom zaštite od požara za grad i prigradska naselja, obveza DVD-a je da ima vatrogasnu postrojbu sa 20 operativnih vatrogasaca. Iz izvješća koje je podneseno na skupštini vidljivo je da vatrogasci nisu bili na intervencijama jer je sve intervencije brzo i učinkovito rješavala profesionalna vatrogasna postrojba Virovitica. Društvo je bilo aktivno na provođenju preventivnim mjera, održavanju vježbi te na natjecanjima i turnirima gdje su postignuti zapaženi rezultati. Članovi operativne postrojbe DVD-a bili su ljetos i na dislokaciji u Orebiću na poluotoku Pelješcu i to u dvije dvotjedne smjene. Ukupno je održano i 26 radnih akcija u kojima je sudjelovalo 43 člana, a predstavnici DVD-a sudjelovalo su na obilježavanju značajnih obljetnica u drugim DVD-ima.

Nakon izvješća donesen je i prijedlog programa rada za 2012. godinu kojeg je podnio predsjednik DVD-a Žarko Mlinarić, kao i prijedlog financijskog plana kojeg je podnio zapovjednik Mario Pavelić.

Rad skupštine pozdravio je i gradonačelnik Ivica Kirin koji je zahvalio vatrogascima na njihovim aktivnostima i pomoći koji su pružili građanima Virovitice.

Skip to content