Održana 113. sjednica Gradskog poglavarstva

Danas je održana 113. po redu sjednica Gradskog poglavarstva, na kojoj je između ostalog donesena Odluka o sufinanciranju radova na rekonstrukciji poda u školskoj športskoj dvorani u Tehničkoj školi…Danas je održana 113. po redu sjednica Gradskog poglavarstva, na kojoj je između ostalog donesena Odluka o sufinanciranju radova na rekonstrukciji poda u školskoj športskoj dvorani u Tehničkoj školi Virovitica. Ukupna vrijednost ove investicije je 467.341,13 kuna, a u sufinanciranju sudjeluju Virovitičko – podravska županija, Grad Virovitice te Industrijsko – obrtnička, Tehnička i Strukovna škola Virovitica, s time da  Grad Virovitica u sufinanciranju sudjeluje sa iznosom od 64.990,17 kuna.

S obzirom na oštećenja nastala na cesti u Vinkovačkoj ulici, neophodno je da se izvrši rekonstrukcija iste kako bi se građanima omogućilo normalno prometovanje gradom, a samim time bi se stekli uvjeti i za izmještanje teretnog tranzitnog prometa iz središta grada i to preko Vinkovačke, Vukovarske, Bilogorske ulice na zapadnu obilaznicu.

Grad Virovitica vlasnik je i dužan je održavati nerazvrstane ceste pa tako i Vinkovačke ulice dok Županijska uprava za ceste održava ceste u njihovoj nadležnosti.  S obzirom na stanje i oštećenje kolnika u Vinkovačkoj ulici, kao i stanje kolnika kroz naselje Golo Brdo, neophodno je da se na istima izvrši rekonstrukcija.
Današnjom odlukom prihvaćeno je da Županijska uprava za ceste, zbog izvođenja radova na izgradnji kanalizacije kroz naselje Golo Brdo izvrši rekonstrukciju Vinkovačke ceste kao nerazvrstane ceste u vlasništvu Grada Virovitice, a Grad Virovitica će, po završetku izgradnje kanalizacije kroz naselje Golo Brdo, izvršiti rekonstrukciju dijela županijske ceste LC 4020 dionica kroz naselje Golo Brdo. Obnovom navedenih dionica ceste smatra se proširenje asfaltnog kolnika i presvlačenje novim slojem asfalta cijelom širinom kolnika.

Od ostalih odluka, poglavari su usvojili još i Odluku o sufinanciranju izgradnje objekata komunalne infrastrukture, Odluku o privremenoj opskrbi električnom energijom, Odluku o radnom vremenu prodavaonice „Mikeš1“ na Trgu fra. Bonifacija Gerbera 2 u Virovitici te prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o izboru najpovoljnijih ponuda za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za područje Grada Virovitice.

Skip to content