Održana 112. sjednica Poglavarstva grada Virovitice

Poglavarstvo Grada Virovitice donijelo je odluku o rasporedu dnevnog i tjednog radnog vremena, odnosno radnom vremenu prodavaonica, kada najranije mogu početi s radom i kada najkasnije mogu završiti s radom.Poglavarstvo Grada Virovitice donijelo je odluku o rasporedu dnevnog i tjednog radnog vremena, odnosno radnom vremenu prodavaonica, kada najranije mogu početi s radom i kada najkasnije mogu završiti s radom.

Prehrambene prodavaonice mogu početi s radom najranije od 6.00 sati, a završiti najkasnije u 22.00 sata, neprehrambene prodavaonice mogu početi s radom najranije u 7.00 sati, a završiti najkasnije u 20.00 sati. Kada je riječ o robnim kućama, radno vrijeme započinje najranije u 6.30 sati, a završava najkasnije u 20.00 sati. Prodavaonice građevinskog materijala i stolarije mogu početi s radom najranije od 6.30 sati, a završiti najkasnije u 20.00 sati, dok kiosci za prodaju tiska, mogu početi s radom najranije od 6.00 sati, a završiti najkasnije u 21.00 sat. Po odluci vlasnika trgovine, prodavaonice mogu raditi jednokratno i dvokratno.

Također je odlukom omogućeno Gradskom poglavarstvu da omogući i produženi rad određene trgovine (od 6.00 do 24.00), ako se utvrde stvarne potrebe građana u tom dijelu grada. Radno vrijeme nedjeljom i blagdanom definirano je Zakonom o trgovini, no ono nije obuhvaćano ovom odlukom jer taj dio Zakona stupa na snagu od 1.1.2009. godine kada će Poglavarstvo naknadno donijeti dopunu Odluke o radnom vremenu prodavaonica sa novim radnim vremenom nedjeljom.

Odlukom Poglavarstva, Grad virovitica odlučio je prodati moped marke Tomos APN model 6s, proizveden 1994. godine. Prodaja će se obaviti na principu javne prodaje po principu „viđeno-kupljeno” bez prava naknadnog prigovora od strane kupca, a kriterij za izbor najpovoljnije ponude biti će najviša ponuđena cijena. Početna cijena mopeda iznosi 600,00 kuna.

Također, prihvaćena je Odluka o imenovanju članova Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Virovitica u koju čine: Marija Bajan Prokl, Jasna Čupen, Renata Brkan, Josip Hećimović, Mirjana Vargović, Matija Mustač, Tonček Moslavac i Zdravko Kovačević.

Osim toga, donesene su odluke o izmjeni Pravilnika o unutarnjem redu Ureda gradonačelnika te Odlika o prihvaćanju Sporazuma o dodacima na plaću u obrazovanju i znanosti koje će se odnositi na zaposlenike u Dječjem vrtiću „Cvrčak” Virovitica.

Skip to content