Održan zbor građana za mjesni odbor Matije Gupca

m gupcaU novoobnovljenom restoranu bivšeg Doma hrvatske vojske održan je Zbor građana mjesnog odbora Matije Gupca koji obuhvaća sjeverni dio grada Virovitice. Na sastanku kojem su uz gradonačelnika Ivice Kirina nazočili i svi gradski pročelnici i direktori gradskih tvrtki predstavljen je plan aktivnosti u gradu Virovitici za buduće razdoblje, a osobito aktivnosti koje se planiraju odraditi na području ovog mjesnog odbora. Kako mjesni odbor obuhvaća prostor bivše vojarne gradonačelnik je izvijestio građane o svim aktivnostima koje se planiraju odraditi na tom prostoru od kojih je posebno izdvojio izgradnju studenskog restorana sa caffe barom koja je u tijeku, sportsko-rekreacijskog centra VGŠK-a i nogometnog stadiona, III osnovne škole sa dvoranom i vanjskim igralištima, tehnološko-inovacijskog centra, studenskog doma i vrtića.

Planira se izgradnja i parkirališta iza Dore do rekonstrukcije jedne strane nogostupa do kraja ulice Matije Gupca, uređenje dječjeg igrališta u ulici Kralja P. Krešimira, izgradnja spojne ceste J. Runjanina – Kralja P. Krešimira i rekonstrukciju križanja u ulici M. Gupca.

Naglasio je i da će se prema fondovima EU nominirati uređenje prve komunalne zone grada, odnosno uređenje gradskih ulica koje uključuju izgradnju nogostupa, bankina i biciklističkih staza gdje god je to moguće.

Građani su postavili i brojna pitanja uglavnom komunalne prirode od izgradnje nogostupa u pojedinim ulicama, potrebe izgradnje dječjih igrališta te projekt izgradnje šetnice kroz centar grada.

Skip to content