Objavljeno:

Podijeli:

Slične objave

Održan zbor građana za mjesni odbor J.J. Strossmayer

Popularni sadržaj

strosmayer 1Građani mjesnog odbora J.J. Strossmayera, koji obuhvaća zapadni dio grada, okupili su se na poziv gradonačelnika Ivice Kirina u novoobnovljenom restoranu bivšeg Doma hrvatske vojske na zboru građana. Sastanku su nazočili i svi gradski pročelnici i direktori gradskih tvrtki. Na sastanku je prije svega predstavljen plan aktivnosti u gradu Virovitici za buduće razdoblje, a osobito aktivnosti koje se planiraju odraditi na području ovog mjesnog odbora od kojih su izdvojene rekonstrukcija svih ulica od kojih će se prvo sanirati ulice Tome Maretića, Petra Preradovića i Josipa Juraja Strossmayera koja će se nogostupom i biciklističkom stazom spojiti sa Korijom.

Najavljeni su i projekti od izgradnje Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju sa sportskom dvoranom koju će koristiti i učenici Osnovne škole Vladimir Nazor, pješačkog mosta u Preradovićevoj ulici, nastavak rekonstrukcije Masarykove ulice, uređenja gornjeg toka rijeke Ođenice sa kaskadama, nadogradnju zgrade Kazališta,  izgradnje zgrade Državnog arhiva te izgradnja nove mrtvačnice sa trgom na groblju.

Naglasio je i da će se prema fondovima EU nominirati uređenje prve komunalne zone grada, odnosno uređenje svih gradskih ulica koje uključuju izgradnju nogostupa, hortikulture, bankina i biciklističkih staza gdje god je to moguće.

Građani su postavili i brojna pitanja uglavnom komunalne prirode od izgradnje nogostupa u pojedinim ulicama, uređenja bankina, potrebe izgradnje dječjeg igrališta u Strossmayerovoj ulici, problem parkiranja automobila uz cestu  te projekt izgradnje šetnice kroz centar grada. Najavljeno je i postavljanje klupa na putu prema groblju koje će poslužiti za odmor prije svega starijih osoba.

Skip to content