Održan zbor građana za mjesni odbor J.J. Strossmayer

strosmayer 1Građani mjesnog odbora J.J. Strossmayera, koji obuhvaća zapadni dio grada, okupili su se na poziv gradonačelnika Ivice Kirina u novoobnovljenom restoranu bivšeg Doma hrvatske vojske na zboru građana. Sastanku su nazočili i svi gradski pročelnici i direktori gradskih tvrtki. Na sastanku je prije svega predstavljen plan aktivnosti u gradu Virovitici za buduće razdoblje, a osobito aktivnosti koje se planiraju odraditi na području ovog mjesnog odbora od kojih su izdvojene rekonstrukcija svih ulica od kojih će se prvo sanirati ulice Tome Maretića, Petra Preradovića i Josipa Juraja Strossmayera koja će se nogostupom i biciklističkom stazom spojiti sa Korijom.

Najavljeni su i projekti od izgradnje Centra za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju sa sportskom dvoranom koju će koristiti i učenici Osnovne škole Vladimir Nazor, pješačkog mosta u Preradovićevoj ulici, nastavak rekonstrukcije Masarykove ulice, uređenja gornjeg toka rijeke Ođenice sa kaskadama, nadogradnju zgrade Kazališta,  izgradnje zgrade Državnog arhiva te izgradnja nove mrtvačnice sa trgom na groblju.

Naglasio je i da će se prema fondovima EU nominirati uređenje prve komunalne zone grada, odnosno uređenje svih gradskih ulica koje uključuju izgradnju nogostupa, hortikulture, bankina i biciklističkih staza gdje god je to moguće.

Građani su postavili i brojna pitanja uglavnom komunalne prirode od izgradnje nogostupa u pojedinim ulicama, uređenja bankina, potrebe izgradnje dječjeg igrališta u Strossmayerovoj ulici, problem parkiranja automobila uz cestu  te projekt izgradnje šetnice kroz centar grada. Najavljeno je i postavljanje klupa na putu prema groblju koje će poslužiti za odmor prije svega starijih osoba.

Skip to content