Održan Zbor građana za četiri gradska mjesna odbora – najavljeni brojni projekti koji će u idućih nekoliko godina prije svega otvoriti nova radna mjesta

zbor virovitica 1U bivšem Domu HV-a održan je Zbor građana za četiri gradska mjesna odbora: Mjesni odbor Stjepan Radić, Mjesni odbor Matija Gubec, Mjesni odbor Josipa Juraja Strossmayera i Mjesni odbor Zbora narodne garde. Gradonačelnik Ivica Kirin otvorio je Zbor građana te u početku zahvalio svim predsjednicima Vijeća mjesnih odbora na svemu što su do sada učinili na području svog mjesnog odbora jer bez njihovog zalaganja brojni projekti u pojedinim ulicama u protekle četiri godine ne bi bili odrađeni uz činjenicu da su oni gotovo svakodnevno upozoravali na sve probleme u svom mjesnom odboru. Dotaknuo se je i trenutnih problema vezanih uz ukidanje institucija na području grada koji na žalost gotovo potpuno anuliraju rezultate na području smanjenja nezaposlenosti brojnim aktivnostima u poduzetničkim zonama. Gradonačelnik Ivica Kirin najavio je i nove projekte koji se u skoroj budućnosti planiraju na području grada posebno naglasivši one u virovitičkim poduzetničkim zonama koji će otvoriti nova radna mjesta te napomenuvši da će kao i prošlih deset godina svi projekti biti pobrojani u knjižici „Ja volim svoj grad 14“.

Građane su najviše zanimali problemi komunalne naravi od neispravnih rasvjetnih tijela do oštećenih nogostupa. Najavljeno je postavljanje led rasvjete u gradu iz dva razloga što na uštedi energije to i na smanjenom svjetlosnom zagađenju dok je istaknuto da Grad namjerava nominirati uređenje gradskih ulica i nogostupa prema fondovima kako bi se za manje sredstava napravilo što više. Bilo je riječi i o divljim odlagalištima otpada na rubnim dijelovima grada kao i o uništavanju zelenih površina na što je pročelnik Marijo Klement upoznao sugrađane da su divlje odlagališta popisana i prijavljena inspektoratu te će uskoro biti sanirana.

 

Skip to content