Zbor građana u Taborištu – evo što je sve odrađeno; u srijedu na rasporedu sastanak s mještanima Golog Brda

Nakon Podgorja, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima održao je u utorak sastanak s mještanima Mjesnog odbora Taborište.

Nazočne je pozdravio predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Josip Perović koji je, uz gradonačelnika Kirina, govorio o odrađenim i nadolazećim aktivnostima.

Jedno od najvećih ulaganja na području Taborišta u protekloj godini bila je izgradnja nogostupa u Podravskoj ulici, čime je riješen dugogodišnji problem sigurnosti pješaka, a osobito djece, pošto se u toj ulici nalaze škola, crkva i trgovina. Asfaltirani su odvojci Ulice Mate Lovraka i Podravske, a novi asfalt dobila je i Zagorska ulica. Nadalje, započelo se s obnovom Mjesnog doma, koja se nastavlja i u ovoj godini, te je obnovljeno dječje igralište gdje su zamijenjena dotrajala igrala. Izrađena je i projektna dokumentacija za dva željezničko – cestovna prijelaza u Podravskoj ulici i Istarskoj ulici i dokumentacija je predana u HŽ.

Uz redovite radove na održavanju, od značajnijih aktivnosti J. Perović je izdvojio betoniranje i postavljanje LED reflektora na boćalištu te nasipavanje poljskih puteva.
Gradonačelnik Ivica Kirin osvrnuo se i projekte koje Grad Virovitica priprema za EU fondove, NPOO i ITU mehanizam, a među kojima su novi dječji vrtić na području bivše vojarne, Treća osnovna škola, nova Glazbena škola, uređenje Ođenice i Virovitičkih jezera…
Uz gradonačelnika Kirina, sastanku je nazočila i njegova zamjenica Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki. (virovitica.hr)

Skip to content