Održan Zbor građana u Svetom Đurđu – Vijeće mjesnog odbora u Svetom Đurđu ogledni je primjer kako treba raditi ne samo u Virovitici već u cijeloj regiji

Rad Vijeća mjesnog odbora u Svetom Đurđu ogledni je primjer kako treba raditi u jednom mjesnom odboru ne samo u Virovitici već u cijeloj regiji jer ga vodi zajedništvo rekao je između ostalog gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin na Zboru građana koji je održan u mjesnom domu u Svetom Đurđu.

U samom uvodu predsjednike Vijeća Ivan Ćavarušić nabrojao je doista brojne aktivnosti koje su u proteklom periodu odrađene u Svetom Đurđu, a ono što se ističe svakako je velik broj akcija i manifestacija koje je organiziralo Vijeće mjesnog odbora i na taj način znatno utjecalo na bolji i sadržajniji život mještana. Posebna zahvala ide i Udruzi umirovljenika te Udruzi hrvatskih dragovoljaca, ali i djelatnicima u nogometnom klubu koji okupljaju mještane.

Od neizvršenih aktivnosti ostalo je uređenje Ulice sv. Antuna koja nije izasfaltirana zbog neuređenih imovinskih odnosa odnosno pojedinih mještana koji nisu prepoznali vrijednost ove investicije i za njih same.

Gradonačelnik se je prisjetio Svetog Đurđa prije deset godina koji je tada bio jedno neuređeno prigradsko naselje, a danas je postao sve zanimljivija destinacija za stanovanje. Upoznao je mještane i sa činjenicom da tvrtka Virkom trenutno radi na izradi projektne dokumentacije za izgradnju kanalizacije u brdskim odvojcima u naselju te istaknuo postavljanje svjetlosne signalizacije i branika na pružnom prijelazu na cesti prema Svetom Đurđu koji će znatno povećati sigurnost svih sudionika u prometu. Pohvalio je i prisutne gospodarstvenike koji su u kratkom roku zaposlili više desetaka ljudi. Mještane su najviše zanimala pitanja komunalne problematike

Skip to content