Održan zbor građana u Sv. Đurđu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u Svetom Đurđu održan Zbor građana Mjesnog odbora Sv. Đurađ. Sastanku su prisustvovali uz gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i svi pročelnici Grada Virovitice i direktori gradskih komunalnih poduzeća…Jučer je u Svetom Đurđu održan Zbor građana Mjesnog odbora Sv. Đurađ. Sastanku su prisustvovali uz gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i svi pročelnici Grada Virovitice i direktori gradskih komunalnih poduzeća kojima su zainteresirani građani postavljali pitanja. Najviše pitanja odnosilo se je na probleme komunalne naravi.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sv. Đurađ Goran Jerbić upoznao je prisutne sa svime što je do sada odrađeno i što se u idućem vremenu planira odraditi. Mještane je najviše zanimalo stanje oko izvođenja radova na mjesnoj kanalizaciji, kako se formira cijena pri odvozu smeća, te izgradnja popularnih ”treskavaca” kod škole koji bi usporili promet na toj cesti. Direktor Virkoma Zdravko Per najavio je da će Virkom u konačnici kada se izradi kanalizacija u samom naselju izgraditi kanalizaciju i u brdskim ulicama budući da u njima nisu riješeni imovinski odnosi, pa će i brzina izvođenja ovih radova ovisiti o rješenju tih problema.

Zamolio je i mještane da jave tvrtki Virkom ukoliko radnici nakon izvođenja radova na kanalizaciji nisu uredili kanale za oborinsku odvodnju. Direktor tvrtke Flora VTC Željko Iharoš objasnio je da je cijena smeća od 50 kuna najniža u Republici Hrvatskoj ako se uračuna da je u tu cijenu uračunato i 5 kn za odlagalište otpada, besplatno dijeljenje kanti i vreća za izdvojeni otpad kao i 1.500.000,00 kuna za odštetu ljudima koji žive blizu odlagališta u ulici J.J. Strossmayera, te da socijalno ugroženi građani imaju popust od 50 % kao i privremeno naseljena domaćinstva, a staračka domaćinstva 10%.

Privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove i graditeljstvo Marijo Klement najavio je uskoro postavljanje ”treskavaca” kod Područne škole budući da je poslan zahtjev Županijskom uredu za ceste u čijoj je to nadležnosti.
Tom prigodom gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin najavio je i uređenje ceste do Virovitičkih ribnjaka, odnosno šarenih mostova, uređenje pružnog prijelaza sa signalizacijom u Aleji maturanata, asfaltiranje 5 brdskih ulica, uređenje dječjeg igrališta i osvjetljenje nogometnog igrališta, te nogostup od škole do doma.

Skip to content