Održan zbor građana u Podgorju

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u virovitičkom prigradskom naselju Podgorje na poziv gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina održan Zbor građana. Sastanak sa mještanima otvorio je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Podgorje Josip Oleksa koji je pozdravio sve prisutne…Jučer je u virovitičkom prigradskom naselju Podgorje na poziv gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina održan Zbor građana. Sastanak sa mještanima otvorio je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Podgorje Josip Oleksa koji je pozdravio sve prisutne, nakon čega ih je tajnik odbora Antun Troha upoznao sa svim aktivnostima koje su odrađene u Podgorju u proteklom periodu.

Posebno je istaknuo otvaranje područne škole, izgradnju pružnog prijelaza sa signalizacijom, izgradnju crkvenog zvonika, postavljanje kanalizacije, rješenje problema oborinske odvodnje, izgradnju spomen obilježja, te kupovinu 180 novih stolica za mjesni dom. Na kraju se je zahvalio djelatnicima Grada i direktorima komunalnih poduzeća na odličnoj suradnji, te istaknuo potrebu za uređenjem mjesnog doma i dječjeg igrališta.
Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin uz zahvalu članovima mjesnog odbora i mještanima na velikom doprinosu u uređenju mjesta naglasio je kako će ova i iduća godina biti godine pripreme projekata za Europsku uniju ne bi li se što veći dio „kolača” od 25.000.000,00 kuna slio u grad Viroviticu.

Istakao je i potrebu da se što prije krene u uređenje mjesnog doma i to od izmjene stolarije ali i najavio nominaciju projekta kojim bi se Podgorje preko Sv. Đurđa i šarenih mostova spojilo s cestom prema Grubišnom Polju s jedne strane, te preko Golog Brda spojilo s Špišić Bukovicom i Korijom s druge strane, kao i projekt uređenja kanalizacije u svim odvojcima.
Nakon izlaganja gradonačelnika Kirina brojni mještani postavili su pitanja koja su se uglavnom odnosila komunalnu problematiku na koja su dobili i konkretne odgovore.

Skip to content