Održan zbor građana u Podgorju – u ponedjeljak zbor građana u Taborištu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U četvrtak je u Podgorju gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin održao sastanak sa mještanima Mjesnog odbora Podgorje. Na sastanku su građani kao i svake godine virovitičkom gradonačelniku, svim pročelnicima Grada Virovitice i direktorima komunalnih poduzeća mogli iznijeti svoje probleme na području tog mjesnog odbora.

Predsjednik vijeća Mjesnog odbora Podgorje Milan Krmpotić upoznao je prisutne sa odrađenim aktivnostima u prethodnoj godini a posebno je naglasio asfaltiranje Bilogorske ulice, ali i Ulice Svetog Petra i Pavla. Postavljena je kanalizacija u odvojcima te nasipan kamen na poljske putove kao i uređene zelene površine. Od radu s udrugama, po kojima je Podgorje poznato, istaknuta je kupnja kosilice za nogometni klub kao i drugi rekviziti za potrebe nogometnog kluba, ali i Društva sportske rekreacije te potrebe Udruge umirovljenika. Osnovana je mjesna zajednica Crvenog križa te je u planu skora sanacija spomenika poginulim hrvatskim braniteljima.

Gradonačelnik Ivica Kirin u kratkim je crtama upoznao mještane s budućim projektima koji se planiraju realizirati na području grada Virovitice, a osobito na području prigradskog naselja Podgorje. Tako je posebno istaknuto postavljanje javne rasvjete na cesti prema gradu kako bi se povećala sigurnost osobito djece te kasniju izgradnju nogostupa i biciklističke staze. Obećao je da će se asfaltirati II i V odvojak Ulice Sv. Nikole Tavelića kroz koje je prošla kanalizacija, a u narednom periodu i ostale odvojke te postaviti rasvjetna tijela  na mjestima gdje nedostaju. Na kraju se zahvalio Udruzi umirovljenika na brizi oko mjesnog doma i okoliša u mjestu, ali i N.K. Podgorju i Društvu za sportsku rekreaciju Podgorje za sve što čine da bi život u ovom naselju bio što sadržajniji. Također je upoznao mještane da je u planu prijava projekta uređenja nogometnog igrališta prema EU fondovima, gdje bi se uz rasvjetu, tribine te navodnjavanje uredili i dječje igralište, prostor za društvene igre te parkiralište. Mještani su postavili i brojna pitanja uglavnom komunalne naravi na koja su dobili i adekvatne odgovore.

 

Skip to content