Održan zbor građana u Koriji

Jučer je na poziv gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i u nazočnosti svih Gradskih pročelnika i direktora Gradskih poduzeća održan Zbor građana u Koriji.
1 1239956246Jučer je na poziv gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina i u nazočnosti svih Gradskih pročelnika i direktora Gradskih poduzeća održan Zbor građana u Koriji.

Nakon uvodne riječi u kojoj je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Mario Deskar upoznao mještane sa svim što je učinjeno u prošloj godini, ali i da se planira proširiti cesta kod škole, urediti ulica S. Radića i kanal u ulici M. Oreškovića, osvijetliti nogometno igralište, izgraditi nogostup i biciklističku stazu do grada, te urediti mjesni dom.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj Boris Horvat upoznao je prisutne sa činjenicom da ne postoji zakonska osnova prema kojoj je Grad Virovitica nadležan za provođenje inspekcije kod zlouporaba prilikom zakupa zemljišta, ali je zamolio mještane da takva saznanja dostave u Gradsku upravu koja će tada putem svoje pravne službe poduzeti odgovarajuće korake.

2 1239956309Gradonačelnik Kirin tada je upoznao mještane sa činjenicom da je unatoč većim zahtjevima Vlada RH ipak odobrila Gradu Virovitici 650.000 kuna za naknadu štete od prošlogodišnjih poplava koje će uskoro biti isplaćene.

Najavio je i izgradnju nogostupa od crkve do škole koji je već ugovoren, no čeka prolazak kanalizacije, kao i izgradnju kanala prema Golom Brdu za koji su sredstva već osigurana.

Posebno je naglasio velika sredstva koja su Hrvatske vode utrošile u uređenje kanala, te najavio uređenje parka u središtu mjesta koji bi uskoro trebao biti, osvijetljen i upotpunjen dječjim igralištem.

Skip to content