Održan Zbor građana u Čemernici – u proteklih nekoliko godina u Čemernici riješeni gotovo svi problemi komunalne naravi

U mjesnom domu u Čemernici u nazočnosti gradonačelnika Ivice Kirina, zamjenice gradonačelnika Željke Grahovac, svih gradskih pročelnika i direktora gradskih poduzeća održan je redoviti godišnji Zbor građana. U uvodu je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Miljenko Sabo nabrojao brojne aktivnosti koje su u proteklih nekoliko godina odrađene u Čemernici, a u kojoj je prema njegovim riječima odrađeno više nego u posljednjih trideset. Zahvalio se je na ostvarivanju zacrtanog projekta uređenja fasade, ali i cijelog mjesnog doma koji je središte svih društvenih aktivnosti u Čemernici u kojoj poseban obol daju članovi udruge umirovljenika. Nabrojao je i nekolicinu stvari koje još treba odraditi, a odnose se na osiguranje još nekoliko priključaka na kanalizaciju, uređenje parkirališta oko doma kao i dio kanala koji su u ingerenciji Hrvatskih voda.

Gradonačelnik Ivica Kirin zahvalio se je članovima Vijeća mjesnog odbora na odličnog radu nazvavši ih glavnim „krivcima“ što je Čemernica danas postala mjesto ugodnog življenja. Najavio je i namjeru Grada da otkupi dio zemljišta bivšeg Trgocentra kako bi se osigurao dodatan prostor oko mjesnog doma. U kratkim crtama upoznao je mještane sa budućim načinom rada mjesnog doma, ali i mogućnostima povlačenja sredstava iz EU fondova koji mogu završiti i u Čemernici te u konačnici otvoriti nova radna mjesta.

Mještane je najviše zanimalo povećanje cijena vode na što im je direktor Virkoma Damir Marenić pojasnio da je do povećanja cijene vode došlo odlukom Vlade RH te da je Virkom bio prinuđen povećati cijenu vode. Postavljena su i pitanja koja su se odnosila na legalizaciju, otvaranje novih radnih mjesta, uvođenja certifikata koji su nužni prilikom prodaje objekata, ali i ukidanju institucija u gradu Virovitici te problemima obrtnika.

 

Skip to content